İstanbul’da Yolsuzluk Soruşturması ve Ekrem İmamoğlu’nun Durumu
İstanbul’da yolsuzluk soruşturması ve Ekrem İmamoğlu’nun durumu hakkında detaylar, gelişmeler ve analizler için hemen okuyun.
Yolsuzluk Soruşturmasının Detayları
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen kapsamlı yolsuzluk soruşturması kapsamında, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasının ardından görevden uzaklaştırılması gerçekleşmiştir. Ayrıca, soruşturma kapsamında çeşitli suçlardan zanlılar hakkında adli işlemler devam etmektedir. Bu suçlar arasında “suç örgütü yöneticisi olmak”, “suç örgütüne üye olmak”, “irtikap”, “rüşvet”, “nitelikli dolandırıcılık”, “kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirmek” ve “ihaleye fesat karıştırmak” yer almaktadır.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yönetiminde Gelişmeler
Soruşturma kapsamında tutuklanan ve İBB’de yönetici olarak görev yapan Ertan Yıldız, etkin pişmanlık hükümleri çerçevesinde ikinci kez ifadeye çağrılmıştır. Kendisi, ifadelerinin ardından hakkında konut terk etmeme tedbiri uygulanmak suretiyle serbest bırakılmıştır.
Başsavcılığın Resmi Açıklaması
Başsavcılıktan yapılan açıklamada, örgüt yöneticisi olarak gözaltına alınan ve tutuklanan Yıldız’ın, avukatı aracılığıyla yaptığı başvurular sonrası ifadesinin alındığı belirtilmiştir.
İfadelerinde, örgütün yapısı, genel faaliyetleri ve gerçekleştirilen çeşitli olaylar hakkında detaylı bilgiler verdiği ve Türk Ceza Kanunu’nun 221/4 maddesi kapsamında etkin pişmanlık hükümleri uyarınca samimi beyanlarda bulunduğu vurgulanmıştır.
Ayrıca, başsavcılık tarafından yapılan araştırmalarda, şüphelinin beyanları doğrultusunda olaylara ilişkin somut tespitlerin yapıldığı ifade edilmiştir.
Karar ve Hukuki Süreç
Yapılan değerlendirmeler neticesinde, şüpheli hakkında Sulh Ceza Hakimliği tarafından tahliye kararı verilmiş ve yine aynı mahkeme tarafından konut terk etmeme tedbiri uygulanmıştır.
Başsavcılık, bu kararların kamuoyuna duyurulması amacıyla, 21 Mayıs günü gerçekleşen sorgu sonucunda tahliye ve tedbir kararlarının alındığını açıklamıştır.