DOLAR 32,3395
EURO 34,8487
ALTIN 2.389,59
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

iPhone ve iPad başvuru formu özgürlüğüne kavuştu! Apple’ın WWDC 2020 etkinliğinde duyurusunu gerçekleştirdiği iOS 14 varsayılan uygulamaları değişim…

23.06.2020
A+
A-

Sızıntı dürüst çıktı ve iOS 14 / iPadOS 14 ile varsayılan uygulamaları başkalaştırmak olası ayla geldi. Bu şimdi tarayıcı ve e-posta ile sınırlı, ama Apple’ın Müzik uygulaması için benzer bir adım atacağı çoktan konuşulmaya başlandı.

Gmail veya başka bir e-posta uygulamasını kursanız bile, Instagram’da bir profilde yer alan e-posta butonuna tıkladığınızda Apple Mail uygulaması açılıyordu. Bu uygulamayı silenler ise doldurma uyarısı ile aleyhinde karşıya kalıyor. Aynı şekilde Chrome ve Firefox gibi alternatif internet tarayıcılarını kullanıyor olsanız da, Safari varsayılan internet tarayıcısı olmaya devam ediyordu.

iOS 14 ile bu şart sona erecek ve isteyen kullanıcılar internet tarayıcısı ve e-posta için alternatif uygulamaları varsayılan ülkü getirebilecek. Apple göre da doğrulanan bu yeni özellik için geliştiricilerin uygulamalarını optimize etmesi gerekecek. Alt, tarayıcılar hala Apple WebKit motoruna inanmak zorunda.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.