DOLAR 32,5664
EURO 34,8797
ALTIN 2.434,79
BIST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 17°C

Corona virüsü öksürükten teşhis edecek uygulama!

08.04.2020
A+
A-

Covid-19 Sounds uygulaması kullanıcıların; yaşları, biyolojik cinsiyetleri, diğer sağlık durumları, sigara içip içmedikleri ve yaklaşık konumları hakkında da sorular soruyor. Uygulamanın geliştirilmesine öncülük eden Cambridge Bilgisayar Bilimi ve Teknolojisi Bölümü’nden Profesör Cecilia Mascolo, zamanla, yeterli veri ile sadece öksürük sesinin erken tanı için kullanılabileceğini umuyor.

Üniversite sunucularında saklanacak veriler, Covid-19’un otomatik tespiti için makine öğrenme algoritmalarının geliştirilmesine yardımcı olmak adına kullanılacak. Mascolo konuyla ilgili olarak “Bu virüs ve neden olduğu hastalık hakkında hâlâ bilmediğimiz çok şey var. Şu anda içinde bulunduğumuz pandemi durumunda, ne kadar güvenilir bilgi alabiliyorsak, o kadar iyi.” açıklamalarında bulundu.

Güney Kore elektronik bileklik ile insanları izleyebilir!

Güney Kore Hükümeti, Covid-19’un yayılmasını kontrol altına almak için karantina önlemlerini uygulamak adına elektronik bileklik kullanımını zorunlu kılmayı düşünüyor.

Katılımcılardan öksürük sesi alımına devam ediliyor

Üniversite herhangi bir tıbbi tavsiye vermeyecek olan uygulamanın kullanıcıları izlemeyeceğini söyledi. Uygulama, konum verilerini, kullanıcılar aktif olduğunda yalnızca bir kez toplayacak.

Covid-19 Sounds App

Prof. Mascolo ses aralıklarıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Doktorlarla konuştuktan sonra, virüslü hastalar hakkında fark ettikleri en yaygın şeylerden biri, konuşurken kuru öksürük ve nefes alımlarının aralıklarıdır. Erken tespit için daha iyi algoritmalar geliştirmemiz gerekiyor. Dolayısıyla fazla sayıda katılımcıdan çok sayıda örneğe ihtiyacımız var” dedi.

Covid-19 Sounds App yakında Android ve iOS için kullanıma sunulacak. Uygulamayı incelemek ve kayıtlarınızı göndermek istiyorsanız buradan siteye ulaşabilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.