DOLAR 32,3624
EURO 34,6820
ALTIN 2.395,51
BIST 10.154,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 21°C

Intel işlemcili Mac’lere veda: Apple Silicon duyuruldu! Intel işlemcili Mac modelleri için yolun sonuna geliniyor. ARM tabanlı Apple Silicon döneminin başlayacağı…

23.06.2020
A+
A-

Yalnızca performans artışı ile sınırlı kalınmayacağını belirten Apple, watt başına performans değerinin yani verimliliğinde artacağını vurguladı. Şirketin Final Cut Pro gibi profesyonel uygulamaları, yeni işletim sistemi macOS Big Sur ile Apple’in işlemcilerini destekliyor hale gelecek. Yani Apple’ın hedefi bu geçiş sürecini en çabuk şekilde tamamlamak.

Yazılım mühendisliği kıdemli başkan yardımcısı Craig Federighi, “Geliştiricilerin büyük çoğunluğu birkaç gün içinde uygulamaları düzenli hale getirebilecek” diyor. Microsoft, Office uygulamalarının bu yeni işlemci ile uyumlu hale gelmesi için çalışmalarına başlamış durumda. Benzer şekilde Adobe’de Apple Silicon uyumluluğu için kolları sıvadı.

Hatta, performans farkını göstermek nedeniyle 5 GB büyüklüğündeki Photoshop PSD dosyasının bu işlemci ile rahatça düzenlenebildiği gösterildi. Uzmanlar kadar yapılan birincil yorumlar, Apple Silicon’un ortaya çıkmasında Intel’in payının oldukça büyük olduğu yönünde. Özellikle son yıllarda AMD Ryzen işlemciler ile kıyaslandığında yenilikçilik ruhunu kaybettiği çoğu kez dile getirilen Inte’in, işlemcilerinin performans artışı konusunda yavaş kalmaya başlamasının Apple’ın işlemci çalışmalarını hızlandırdığı vurgulanıyor.

Microsoft’ta ARM işlemcili cihazlar ile karşımıza çıktı. Hatta ARM tabanlı donanım için tasarlanan Windows RT işletim sistemini yayınladı. Fakat, Apple’ın daha önceki deneyimleri göz önünde bulundurulduğunda, Apple Silicon’un başarılı olacağına emin gözüyle bakılıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.