DOLAR 32,2825
EURO 35,0382
ALTIN 2.474,70
BIST 10.486,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Açık
İstanbul
23°C
Açık
Cts 22°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 24°C

Modem routerlar neydi, ne oldu? Avantajları neler? İnternetin konut içinde adil bir şekilde paylaşılması ve internet erişiminin felç olmaması da son derece…

27.05.2020
A+
A-

Modem routerların kullanıcılara sunduğu avantajlardan önce, kronikleşen kullanıcı şikayetlerine bir bakalım. Kablosuz çekim yetersizliği, kablosuz kopmalar, uzaklık genişleticilerle kopmaların olması, istenilen performansın elde edilememesi, önemli bilgi kayıplarının oluşması, aşırı ısınma ve sonucunda cihazların şişme yapması, kapatılıp açılım gereksinimi kullanıcılar tarafından sık sık dile getiriliyor. Keza 2.4 GHz ve 5 GHz arasında geçiş esnasında mobil cihazların takılması, elle geçiş yapma ihtiyacının ortaya çıkması kullanıcıların canını sıkabiliyor.

Bunun yanında kullanıcıların farketmediği kayda değer güvenlik açıklarından doğan sorunlar vardı. Kablosuz şifresi kırılmış, başkaları göre hatların paylaşılabilmesi sözkonusu.

Evlerimiz bundan böyle her geçen gün daha da pozitif cihazın internete bağlandığı, her köşesinde internetin en iyi şekilde verilmesi gereken profesyonel bir ağa dönüştü. Bu ağın en manâlı cihazı modem routerlar.

Modem routerların avantajlarına gelecek olursak.

İnternetin konut içinde adaletli bir şekilde dağıtılması, bazı uygulamaların veya kullanıcıların hattı fazla kullanarak öteki kullanıcıların internet erişimini felç etmemesi gibi birçok detaylar sayabiliriz. Diğer yana modem routerlar için kayda değer noktalardan biri de güvenlik. Kablosuz şifresi kırılmış ve başkaları kadar hatların paylaşılmamış olduğuna dikkatli olmak gerekiyor. Bunlar, avantajları dezavantaja çeviren manâlı noktalar arasında.

Konuyla ilgili yorumlama yapan Keenetic CEO’su Vefa Tarhan ise şu yorumlarda bulundu:

“Keenetic üst kalitede internet bağlantısı, kablosuz konfor, lüzum kapsama alanı gerekse 2,4 ve 5 bandının birleşmesi ve roaming, geniş evlerdeki kapsama alanları için bütün ürünlerde en ekonomik MESH desteği ve ürün stabilitesi ile mükemmelleştirildi. Uyumlu güncellemelerle de kalite en üstteki seviyede tutulmakta. Yeni tehditlere aleyhinde yamalar hemencecik yayınlanmakta, büyüyen ve değişen uygulamalar için ilave geliştirmeler eklenmekte. Ayrıca yardımcı görülen kullanıcı talepleri de eklenmekte.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.