DOLAR 32,4075
EURO 34,8058
ALTIN 2.403,31
BIST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 23°C

İdeal güneş gözlüğü nasıl anlaşılır?

09.12.2020
A+
A-

Camın kalitesi nasıl anlaşılıyor

Camın kalitesi nasıl anlaşılıyor?

Gözlük alırken camların boyama ve mika olup olmadığına, camda kabarcık ve eğrilik bulunup bulunmadığına dikkat etmek gerekiyor. Bu tip camlar kırılma kusuru yaratarak göze zarar verebiliyor. Ayrıca kaliteli bir gözlük camında hafif bir esneme payı bulunması gerekiyor. Orijinal sertifikası ve garanti belgesi bulunan gözlüklerde tüm bu sorunlar aşılmış olsa da daha uygun seçeneklere yönelindiğinde bu özelliklerin mutlaka gözden geçirilmesi öneriliyor.

UV koruması yeterli mi

UV koruması yeterli mi?

Güneş gözlüğü camlarının, ultraviyole de (UV) denilen ve güneşten gelen mor ötesi ışınlarına karşı koruma sağlaması gerekiyor. UV ışınları gözle görülmemekle birlikte, yoğunluğunun fazla olduğu durumlarda bağ dokusu ve korneada ağrılı yanıkların oluşmasına sebep olabilir. Gözbebeği, güneş gözlüğünün sağladığı karanlık ortamda iyice açılacağından, görünmeyen UV ışınları açık gözbebeğinden içeri çok fazla oranda girer.“UV filtresi”, gözlük camının koyuluğundan bağımsızdır ve gözlük camının hamurunda gerçekleşir. Dolayısıyla güneş gözlüğünün gözü koruma özelliği camların koyuluk derecesinden çok camların kalitesine ve UV filtresinin bulunmasına bağlıdır. Güneş gözlüklerinin ışığı bloke etme gücü UV200, UV400 ve UV600 gibi ibarelerle belirlenir. Özellikle deniz kenarında ve kar ışığında minimum UV400 korumalı güneş gözlükleri kullanılmalıdır.

Güneş gözlüğünün sertifikası olmalı

Güneş gözlüğünün sertifikası olmalı

Satın alınan güneş gözlüğünün sertifikalı ve güvenlik kontrollü olup olmadığı mutlaka kontrol edilmeli.

Güneş gözlüğünüzde CE işareti olmalı

Güneş gözlüğünüzde CE işareti olmalı

CE işareti bir ürünün insan, hayvan ve çevre açısından sağlıklı ve güvenli olduğunu gösteren Avrupa Birliği’nin Yeni Yaklaşım Direktifleri’ne uygunluk işaretidir. Satın alınan güneş gözlüğünde CE işareti mutlaka olmalıdır.

Yüz şeklinize uygun mu

Yüz şeklinize uygun mu?

Herkesin yüz şekli farklı ve her gözlük herkesin yüz şekline uygun olmayabiliyor. Gözlüğün gözleri iki yandan, alttan ve üstten yeterince kapatması, göz ile cam arasındaki mesafenin kişinin aynaya bakar gibi kendini görmesine neden olacak kadar açık olmaması, çerçeve ve sapın başı sıkıştırmaması, kullanan kişiye fazlalık hissi vermemesi gerekiyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.