DOLAR 32,5552
EURO 34,8986
ALTIN 2.437,26
BIST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 17°C

Huawei Mate 40 Pro tasarımı netleşiyor! Yeni iddia Huawei Mate 40 Pro tasarımı için gün sayanlar, bir ekran koruyucu sayesinde istediğini elde etmiş olabilir…

26.07.2020
A+
A-

Aşağıdaki görüntülerde yer alan aksesuara dikkatli bir şekilde baktığımızda “şelale” olarak adlandırılan ekran tasarımının kullanıldığını görüyoruz. Koruyucunun kenarları kavisli bir yapıya sahip. Bu kavisli yapıyı daha önce Mate 30 Pro cihazında görmüştük.

İnternet sitelerinde yer alan bu fotoğraf için sessizliğini bozmayan Huawei, Mate 40 Pro’nun ekranı için üç şirket ile el sıkıştı. Bu şirketler arasında BOE, Samsung Display ve LG Display yer alıyor.

BOE, ekran panellerinin içerisine gömülü olan ve hassas bir yapıya ev sahipliği yapan dokunma katmanlarının bulunduğu OLED ekranlar üretiyor. Bu özelliğe “on-cell” adını veren Çinli üretici, son yıllarda yıldızı parlayan üreticilerden biri olarak dikkat çekiyor.

Böylece ekranların üretim maliyetini düşüren ve onların daha ince olmasını sağlayan BOE, Huawei tarafından piyasaya sürülen akıllı telefonların fiyatını olumlu bir şekilde etkiliyor. Ayrıca Huawei yönetiminin bu tasarım ile ses tuşlarını ortadan kaldırdığını belirtelim.

Ses tuşlarını sanala taşıyan ve onların bir yazılım aracılığı ile kullanılmasını isteyen Huawei, kullanıcıların dokunabildiği bütün tuşları dijitalleştirmek istiyor. Son olarak bu koruyucunun Mate 40 Pro’ya ait olup olmadığı henüz belli değil.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.