DOLAR 32,1776
EURO 34,8715
ALTIN 2.494,75
BIST 10.851,55
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 23°C
Cum 23°C
Cts 22°C
Paz 21°C

Hitit Üniversitesi’nden Yenilikçi Tedavi Cihazı Geliştirildi

Hitit Üniversitesi’nden geliştirilen yenilikçi tedavi cihazı, sağlık alanında devrim niteliğinde bir adım olarak öne çıkıyor. Son teknoloji ve uzmanlıkla hayata geçirilen bu cihaz, tedavi süreçlerini daha etkili ve hızlı hale getirmeyi hedefliyor.

04.05.2024
A+
A-

Hitit Üniversitesi’nde nörolojik hastalıkları elektrik uyarısıyla tedavi edebilen cihaz geliştirildi. Tıp Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Güven Akçay liderliğinde yürütülen çalışma, ilaçsız tedavi seçeneklerinin geliştirilmesine yönelik önemli bir adımı temsil ediyor.

Tasarım ve Geliştirme Süreci

Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Fatih Işık ve Dr. Öğretim Üyesi Serkan Dişlitaş’ın da katkı sağladığı proje kapsamında, hastaların ilaçların yan etkilerinden ve toksik doz risklerinden uzak, daha güvenli bir şekilde tedavi edilmesini amaçlayan cihaz tasarlandı. Aynı zamanda, yurt dışındaki benzer cihazlardan çok daha düşük maliyetle üretildi.

Nöromodülasyon Teknolojisi

Akçay, nöromodülasyon yönteminin sinir dokularının yeniden düzenlenmesini hedefleyen bir tedavi yaklaşımı olduğunu belirtti. Elektrik uyarısıyla beyindeki aktiviteleri düzenlemeyi amaçlayan bu teknolojinin, ilaç tedavilerine göre daha az yan etkiye ve daha yüksek etkinliğe sahip olduğunu vurguladı.

Yerli Üretim ve Maliyet Avantajı

Akçay, yurt dışında üretilen cihazlara göre %50 daha düşük maliyetle yerli üretim gerçekleştirdiklerini belirtti. Bu sayede Türkiye’deki hastaların daha uygun maliyetle tedavi edilmesinin mümkün hale geldiğini ifade etti. Yerli olarak geliştirilen cihazın, hastaların ihtiyaçlarına daha özgü ve etkili bir şekilde elektrik uyarısı sağladığını belirtti.

Gelecek Adımlar ve Klinik Uygulamalar

Akçay, geliştirilen cihazın klinik öncesi testlerini başarıyla tamamladıklarını ve şimdi epilepsi, nöropati gibi nörolojik hastalıkların tedavisinde uygulanması için klinik çalışmalara başladıklarını belirtti. Bu çalışmaların Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Sinan Eliaçık ile birlikte yürütüleceğini açıkladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.