DOLAR 32,2380
EURO 34,7665
ALTIN 2.401,23
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Sal 25°C
Çar 19°C
Per 17°C
Cum 17°C

Herkesi şaşkına çeviren robot köpek iş başında

29.09.2019
A+
A-

Bir algoritma ve sensör kombinasyonu sayesinde omurgalı hayvanların yürüyüşünü taklit eden sevimli robot, kendi denge kontrolünü omurilik tarafında yer alan nöronların enjekte edilmiş olduğu bir yapı ile sağlıyor.

Gerçek hayvanlardan ve insanlardan daha hızlı yürüyebilen ve daha hızlı koşabilen mekanik köpekten umutlu olan Kavel Hamed ve ekibi, ilk çalışmadan olumlu sonuç almayı başardı.

Robotların birbirleriyle çarpışmasını önleyen kameralar, böyle projelerde büyük bir rol üstleniyor. Söz konusu robot köpek, insanlara yardım edebiliyor. Kavel Hamed ile ekibinin yer aldığı videodan ilgili projenin detaylarını öğrenebilirsiniz.

Boston Dynamics, Ghost Robotics ve Virginia Tech üçlüsünün çalışmaları devam ediyor. Dilerseniz sizi keyifli anlarla baş başa bırakalım. Herkesi şaşkına çeviren robot köpeğin marifetleri neler?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.