DOLAR 32,5874
EURO 34,8578
ALTIN 2.495,97
BIST 9.668,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 22°C
Sal 22°C

Hazine ve Maliye Bakanlığından ‘ATM Paylaşımları’ Sonrası Önemli Açıklama

04.12.2020
A+
A-

Sosyal medyada her gün milyonlarca paylaşım yapılıyor ve bu paylaşımlarının ne kadarının doğru olduğunu tespit etmek, neredeyse imkansız. Üstelik yapılan paylaşımların bir bölümü tamamen dolandırıcılık amaçlı olduğu zaman, bu paylaşımları gören kişiler mağdur olabiliyorlar. Türkiye’de de sıklıkla tercih edilen bu dolandırıcılık yöntemine bir yenisinin daha eklenmesi üzerine Hazine ve Maliye Bakanlığı, konuyla ilgili harekete geçmek zorunda kaldı. 

Özellikle de Twitter’ı kullanan dolandırıcılar, bazı görüntüler ve ifadelerle Hazine ve Maliye Bakanlığı’na aitmiş gibi görünen bazı paylaşımlar yapmaya başladılar. Bu paylaşımların ana konusuysa ATM’lerle ilgili. Bakanlık tarafından yapılan açıklamalar ile söz konusu paylaşımların asılsız olduğu, Lütfi Elvan ya da bakanlık bünyesinden böyle bir açıklama yapılmadığına değinildi.

İşte Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan o açıklama

Hazine ve Maliye Bakanlığı

Sosyal medyada sahte hesaplar tarafından bazı görseller kullanılarak, Sayın Bakanımız ve Bakanlığımıza aitmiş gibi açıklamalar paylaşılmaktadır.

Söz konusu görseller tamamıyla kamuoyunu yanıltmaya ve vatandaşlarımızı mağdur etmeye yönelik paylaşımlardan ibarettir.

Sayın Bakanımızın, banka ATM’leri ile ilgili herhangi bir açıklaması söz konusu değildir. Vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması için resmi kanallar ve hesaplar dışındaki paylaşımları dikkate almaması önem taşımaktadır. 

Ayrıca söz konusu paylaşımları yapanlar hakkında hukuki işlemler başlatılmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur…

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.