DOLAR 32,5633
EURO 34,9059
ALTIN 2.427,50
BIST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 18°C

Apple CEO’sundan rakiplerine iddialı gönderme iPhone 11 serisi ile tahminleri altüst eden Apple neden başarılı? Tim Cook, milyonlarca insanın başarılı…

20.11.2019
A+
A-

iPhone 11 serisi ile başarılı bir satış süreci geçiren Apple, Tim Cook’un kendisi ve ekibi tarafından verimli bir şekilde yönetiliyor. Dreamforce 2019 etkinliğinde konuşan Tim Cook, geleceğe yönelik planlarından bahsetti.

Ayrıca Amerika Birleşik Devletleri’nin San Francisco şehrinde düzenlenen organizasyon, Salesforce şirketini de ağırladı. Salesforce CEO’su Marc Benioff, 1980’li yıllarda Apple’da stajyer olarak çalışıyordu.

Dreamforce 2018’de bir ortaklığa imza attıklarını açıklayan Apple ile Salesforce, bu stratejinin meyvelerini toplamaya başladı. Salesforce, bu ortaklığa Apple’ın önemli bir iş ortağı olarak devam etmeye kararlı.

Beklenen sonuçların elde edilmesinde önemli bir rol oynayan bu ortaklık, Tim Cook’u da çok mutlu ediyor. Buna ek olarak Marc Benioff’un da Apple’ı en çok destekleyen kişiler arasında olduğunu da belirtelim.

Tim Cook’un iPhone projelerine sonuna kadar güvendiğini belirten Marc Benioff, Apple’ı şu şekilde tasvir ediyor: “Artık bir bilgisayarım bile yok. Ona ihtiyacım yok. Nerede olursam olayım, iPhone ofisimin bir parçası haline geldi.”

Sadece yakın arkadaşlarından destek almayan Tim Cook, milyonlarca insan tarafından da takdir ediliyor. Kendisine gelen övgüleri Apple ile bir tutan başarılı yönetici, bu durumu şöyle izah etti:

“Apple neden her zaman ilk olmak zorunda değil? Cevabı oldukça basit. İlk olmak istemiyoruz, en iyisi olmak istiyoruz. “Pek çok insan inovasyonu değişim ile karıştırıyor.”

“Çoğu insan inovasyonun değişim olduğunu düşünür ancak inovasyon sadece bir şeyleri değiştirmekten ibaret değildir. İnovasyon aynı zamanda işleri daha iyi bir hale getirmektir.”

“Birinci olmak için bir hedef koymadık. Her zaman en iyi olmayı hedefledik. Sadece en iyi ürünleri üretmek istiyoruz. Kuzey Yıldızı bize cezbedici özellikleri ile rehber oldu ve bana yardım etti.”

Tim Cook’un açıklamalarına bakıldığında Huawei ve Samsung gibi “ilk” olmayı tercih eden firmalara bir gönderme var. Apple bu noktada “en iyi” kavramının yanında yer alıyor. Siz bu açıklamaları nasıl buluyorsunuz?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.