DOLAR 32,5665
EURO 34,8705
ALTIN 2.425,95
BIST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 19°C

Hava Kirliliği Anne Karnındaki Çocukları Bile Etkiliyor

19.11.2020
A+
A-

Hamilelikte dikkat edilmesi gereken birçok durum bulunurken, gerçekleştirilen bir araştırma doğrultusunda anne karnındaki bebeği tehdit eden bir durum daha tespit edildi. Araştırmaya göre anne adayının kirli havaya maruz kalması, doğacak çocukta kan basıncının yüksekliğine sebep olabiliyor.

Barcelona Küresel Sağlık Enstitüsü tarafından yayınlanan rapora göre, bilim insanları hamilelik sürecinde kişinin yaşadığı ortamı, bebeğin doğduktan sonra yaşadığı yeri, çevreyi, hava ve gürültü kirliliğini ve bunlar gibi çeşitli faktörleri incelemeye aldı. Değerlendirmeye göre, 4 ila 5 yaşlarına gelen çocukların kan basınçları incelendi.

Araştırmada özellikle hamileliğin ilk başlarında yüksek düzeylerde hava kirliliği olan yerlerde bulunan annelerin çocuklarında kirli havaya maruz kalmayanlara oranla daha yüksek kan basıncı görüldü.

Bilim insanları, hava kirliliği yüksek seviyelerde olan şehirlerde yaşayan her beş çocuktan birinde, hava kirliliği olmayan yerlerde yaşayan çocuklara oranla daha yüksek kan basıncı olduğu sonucunu elde etti. Araştırmanın baş isimlerinden olan Charline Warembourg, şehirdeki havanın okul öncesi çocuklardaki kan basıncını etkilediğini belirtti. Ayrıca Warembourg, çevresel faktörlerin insanlara zarar verdiğini ve bu faktörlerin azaltılması için kentsel tasarım ve ulaşım planlaması yapılmasının, çocukların ileriki dönemlerde kalp damar hastalıklarına yakalanma ihtimalini azaltabileceğini aktardı.

İLİşKİLİ HABERLER Hava Kirliliği Azalınca Uludağ İstanbul'dan Göründü

Hava Kirliliği Azalınca Uludağ İstanbul’dan Göründü

Hava Kirliliği Tekrar Arttı! Avcılar'da Uludağ Manzarası Kayboldu

Hava Kirliliği Tekrar Arttı! Avcılar’da Uludağ Manzarası Kayboldu

Hava Kirliliği Ömrü 2 Yıl Kısaltıyor

Hava Kirliliği Ömrü 2 Yıl Kısaltıyor

Hava Kirliliği Kovid-19 Ölümlerini Etkiliyor

Hava Kirliliği Kovid-19 Ölümlerini Etkiliyor

İLİşKİLİ GALERİLER Hamilelikte İştah Kesilmesine Ne İyi Gelir?

Hamilelikte İştah Kesilmesine Ne İyi Gelir?

Hamilelikte Öksürük Nasıl Geçer?

Hamilelikte Öksürük Nasıl Geçer?

Hava Kirliliği Azalınca Uludağ İstanbul'dan Göründü

Hava Kirliliği Azalınca Uludağ İstanbul’dan Göründü

Sağlıklı Hamilelik İçin Bunları Yapın

Sağlıklı Hamilelik İçin Bunları Yapın

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.