DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C

Hamilelikte Kabızlığa Ne İyi Gelir?

09.06.2020
A+
A-

Hamilelikte kabızlığa ne iyi kazanç? Bağırsak hareketlerinin bazen normale kadar daha az olması, kabızlık olarak bilinen sorunun ortaya çıkmasına niçin olur. Hamilelik esnasında yaşanması büyük bir problemdir. Fakat bundan kurtulmanın doğal ve ayrı yolları her daim vardır. Haberimizde bunları bulabilirsiniz.

Hamilelikte Kabızlık Belirtileri Nelerdir?

Hamilelikte kabızlık belirtileri içinde yer alan dışkının fazla sert olması birincil sırada yer alır. Bunun yanı sıra tuvalete çıkma ricası son derece azdır. bununla birlikte karında çok şiddetli olan ağrılar görülür. Şişkinlik görülen bir durumdur.

Hamilelikte Kabızlığa Doğal Çözüm Var mı?

Hamilelikte kabızlığa ne iyi gelir: İlk olarak kaçınılması gereken şeylerden söz etmek gerekli. Bilhassa bitki çaylarının içilmemesi gerekiyor. Çünkü bunların en esas özelliği bağırsakların düzenli bir biçimde çalışmasına engel olmasıdır. Bu durum her daim koskocoman bir sorundur. Su tüketmek kabızla uğraş edecek olanların çoğu kez yapması gereken bir şey. Bundan Başka bol değişken almanın hiçbir fena yönü laf konusu yok. Gebe olan millet için bunun bir fayda olduğun hemencecik bildirmek lüzumlu. Hamilelikte kabızlığa iyi gelen şeylerin içinde kırmızı erik her daim öne çıkar. Bunun içinde bulunan maddeler doğru sorundan kurtulmak mümkündür. Bilhassa seçimin her daim tahıllı olan besinlerden yanlamasına olması lüzumlu. Bunun aniden fazla örneği laf konusu. Bunların içinde buğday kepeği, yulaf ezmesi gibi değişik birçok opsiyon sunulur. Ayrıca hamile olan ayrıca de kabızlık gibi son derece can sıkıcı bir sorunla uğraşan kadınların bu yöntemi mutlaka denemeleri lüzumlu. Bunun yanı sıra meyveden hiçbir şekilde vazgeçmemek gerekiyor. Adı ve özelliği ne olursa olsun aralıksız meyve tüketmek ayrıca bebeğin gelişimi keza de kabızlık sorununun giderilmesi için yaşamsal derecede bir öneme sahiptir. Kabızlık gibi bir problemin giderilmesini sağlayabilmek namına sebze tüketimine her daim büyük bir ağırlık verilmesi gerekli. Bağırsakların fazla sağlıklı bir biçimde çalışmasını sağlayabilmek için komposto ve benzeri şeylere de yönelmek akılcı olacak.

Hamilelikte kabızlığa ne iyi kazanç: Keza lifli ayrıca de posalı olan yiyeceklerin çok sık aralıklarla tüketimi mümkündür. Bu saydığımız olan besinlerin hepsi  özellikle kabızlık olarak tanıdık sorunla karşılaşmış olan kadınlar için son derece idealdir. Üstelik bunların hepsi daha önce denenmiştir. Yani hiçbir şekilde zararı ya da negatif bir yönü yoktur. Böylelikle memnuniyetle deneyebilirsiniz.

Hamile olan kadınların gıda konusunda son derece itinalı olmaları şarttır. Yalnızca bebeklerini yok, aynı zamanda karınlarındaki çocuklarını da düşünmeleri lüzumlu. Çünkü kabızlık sorunu son derece risklidir. Susuzluk durumu söz konusu olduğu için bebeğin gelişimini olumsuz bir biçimde etkileyebilir. Bundan dolayı anne adaylarının bunu her daim dikkate almaları ve ona kadar hareket etmeleri şarttır.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.