DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 19°C

Halsizliğe Ne İyi Gelir?

02.07.2021
A+
A-

Halsizliğe ne iyi gelir? Halsizliğe iyi gelen besinler nelerdir? Halsizliğe iyi gelen vitaminler nelerdir? Halsizliği gidermek için ne yapılmalı? Sürekli olarak kendinizi halsiz mi hissediyorsunuz? Halsizlikten kurtulmak artık çok kolay…

Halsizliğe ne iyi gelir? Halsizliğe iyi gelen besinler nelerdir? Halsizliğe iyi gelen vitaminler nelerdir? Halsizliği gidermek için ne yapılmalı? Özellikle son zamanlarda herkesin şikayet ettiği konulardan biriside kendilerini sürekli olarak halsiz ve yorgun hissetmeleri. Hemen hemen herkes halsiz olduğunu ve bir türlü dinlenemediklerine dair şikayet ediyor. Peki bu kadar halsizliğin nedeni nedir? Peki halsizliği ortadan kaldırmak mümkün mü? İşte herkesin şikayet ettiği bu halsizliği gidermenin yollarını sizler için araştırdık. Halsizliği gideren en etkili yollardan birisi de sağlıklı beslenmektir. Sağlıklı bir yaşamın olmazsa olmazı hareketli yaşam ve sağlıklı beslenmedir. Bu iki kuralı mutlaka hayatınızda en baş köşeye koymalısınız. 

Uyku bozuklukları, uzun süreli stres veya grip gibi hastalıklarda dahil olmak üzere halsizliğin pek çok nedeni olabilir. Ayrıca halsizliğin nedeninin yetersiz ve yanlış beslenme halsizliğe sebep olan nedenler arasındadır. 

Ruhsal veya fiziksel yorgunluk halsizliğe sebep olur. Halsizliğin nedenleri arasında; uykusuzluk, uzun süreli stres veya grip gibi hastalıklar sayılabilir. Gün içinde yediğimiz yiyecekler bize enerji olarak geri döner. Peki nedir bu besinler?

Halsizlik en sık görülen rahatsızlıklardan birisidir. İnsanın, herhangi bir aktiviteyi yapacak gücü kendisinde hiçbir şekilde bulamaması demektir. Elbette bunun çok farklı çözümleri var. Önemli olan ise doğal yöntemler. Haberimizde bunların tümüne başarılı bir biçimde yer verdik.

HALSİZLİĞİN NEDENLERİ NELERDİR?

Anemi olarak da bilinen kansızlık sorunu halsizliğin en dikkat çekici nedenidir. Bunun yanı sıra diğer sebepler şöyledir;

– Vücudumuzdaki en önemli organların başında gelen tiroitler çok az çalıştığı zaman ortaya halsizlik sorunu çıkar.

– Bunun yanı sıra ruhsal birtakım problemler insanlarda halsizliğin görülme nedenleri içinde bulunur.

– Metabolizmadan kaynaklı olan durumları da unutmamak gerekiyor.

– Aynı zamanda bazı vitaminlerin düşmesi yine böyle bir sorunun ortaya çıkmasına sebebiyet verir.

– Halsizliğin nedenine göre bir yol haritası çizmek ve doğal olan bazı yöntemleri kullanmak gerekir.

HALSİZLİĞE NE İYİ GELİR?

Halsizlik sorunundan kurtulmak için mutlaka enerji sağlayan şeylerin yenmesi lazım. Bunların içinde özellikle lifli olanların çok iyi bir seçim olduğunu hemen ifade etmek lazım. Farklı birçok opsiyon var. Özellikle tahıl ürünleri sayesinde enerji toplamak ve böylelikle halsizlikten kurtulmak çok zor olmayacak.

Halsizliğe iyi gelen şeyler denildiği zamana yulaf ezmesini hiçbir şekilde unutmamak lazım. Bunun tek başına alınması mümkün. Aynı zamanda dileyen kişiler özellikle yeşillikle beraber tükettiğinde daha çok faydasını görebilirler. Hatta bunun balıkla beraber yenmesi çok tercih edilir. Bu şekilde enerji toplar ve halsizlikten bir an önce de kurtulmuş olursunuz.

Halsizlikle mücadele etmek isteyenler için önerilen bir diğer besin ise haşlanmış yumurtadır. Bunun içinde yer alan protein kişilere her daim enerji verme konusunda son derece iyidir. Özellikle güne yumurtayla başlamak lazım. Kahvaltı öğününde en az 2 tane haşlanmış yumurta yemek gerekiyor. Hem zinde hem de çok dinç hissetmek mümkündür.

Yorgunluktan çok dert yananlar için yeşil çay tüketimi her daim tavsiye edilir. Bunun nedeni ise insana enerji veren dikkat çekici besin özellikleridir. Kolay bir biçimde demleyebilir ve içebilirsiniz.

Çörek otunun insan sağlığı üstünde birden çok faydası var. Enerji vermesi bunlardan birisi. Bu yüzden çok sık bir biçimde tercih edebilirsiniz. Elbette bunu belli kurallara göre yapmak lazım. İlk olarak bu otu aktarlardan satın alın. Daha sonra çok güzel bir biçimde kaynatın. Ardından da için gün içinde iki kere içmek yeterli olacaktır. Böylelikle farkı en kısa sürede görebilir ve kaybetmiş olduğunuz enerjiye yeniden kavuşabilirsiniz.

Gerek ceviz gerekse fındık bu konuda en iyi doğal besinlerin içinde yer alıyor. Çünkü bunları tüketen kişiye kısa bir süre içinde yüksek bir enerji veriyor.

HALSİZLİĞE HANGİ BESİNLER İYİ GELİR?

Halsizliğin temel nedeni yanlış beslenme olunca, eksik alınan gıdaların yerini doldurmak gerekir. Bu nedenler bazı besinleri özellikle tüketmek halsizliğin giderilmesine yardımcı olur.

İşte halsizliği giderecek o gıdalar;

Kayısı

Vücuda canlılık ve dirilik verir. Kuru kayısının kış aylarında tüketilmesi bağırsaklar için oldukça önemlidir. 

halsizliğe iyi gelen besinler nelerdir

Havuç

Aşırı halsizliğe karşı bağışıklığı destekler, size canlılık ve zindelik verir. Her gün düzenli olarak 3 adet havuç tüketerek zinde ve formda kalabilirsiniz.

Bal

halsizliğe iyi gelen besinler nelerdir?

Güç sarf etmeniz gerektiğinde 25-30 dakika öncesinde 1 yemek kaşığı bal tüketmeniz halsizliğe ve yorgunluğa iyi gelecektir.

Elma

Sürekli olarak her gün bir adet elma yemek vücudu canlandırarak uyarır.

halsizliğe iyi gelen besinler nelerdir?

Muz

Sabahları uyanınca 1 adet muzun üzerine bir miktar bal gezdirerek yemek güne daha zinde ve canlı başlamanıza yardımcı olur.

Pirinç

Yatıştırıcı ve sakinleştirici bir etkisi vardır.

Üzüm

Tüm gıdalardan daha büyük bir enerjiye sahiptir ve vitamin deposudur.

halsizliğe iyi gelen besinler nelerdir

Maydanoz

Sabah kahvaltılarında tüketmek güne zinde başlamak için oldukça önemli bir gıdadır. 

halsizliğe iyi gelen besinler nelerdir?

Protein 

Protein kaslar için gereken enerjinin ana kaynağıdır. Yüksek protein içeren ve “tirozin” bakımından zengin gıdalar norepinefrin ve dopamin üretimini arttırarak motivasyon ve uyanıklık sağlar.

Yoğurt 

Sindirimi kolay olan yoğurt iyi bir protein kaynağı olmasının yanı sıra sindirimi kolaylaştıran “iyi” bakteriler olan probiyotik bakımından da zengindir. Bağışıklık sistemini güçlendirirken kronik yorgunluğa iyi gelebilir.

Kompleks Karbonhidratlar

Kompleks karbonhidratlar vücudun birincil enerji kaynağıdır. Yeterli miktarda enerji için nişastalı gıdalar, sebze ve meyve, kepekli tahıllar yiyebilirsiniz.

Su

halsizliğe iyi gelen besinler nelerdir?

Su teknik olarak “yiyecekler” kategorisinde yer almasa da enerji ve kronik yorgunlukla savaşınızda en büyük yardımcınızdır. Yorgunluk vücudun susuz kaldığının ana göstergesidir.

Demir 

Demir eksikliği anemisinin belirtileri arasında kronik yorgunluk bulunmaktadır. Bazen demir eksikliği yetersiz beslenme sonucu geçici olarak da yaşanabilir. Her sabah mutlaka kahvaltı edin ve kahvaltı listenizde kompleks karbonhidratlar içeren yulaf ezmesi gibi gıdalar tüketin. İçecek olarak bir bardak taze sıkılmış portakal suyu içebilirsiniz.

Protein

Protein kaslar için gerekli olan enerjinin temel deposudur. 

HALSİZLİĞE HANGİ VİTAMİN İYİ GELİR?

Vitaminler, bitkisel ve hayvansal gıdalarda bulunmaktadır. Dengeli bir şekilde beslenmek, vücudun vitamin ihtiyacını karşılamaya yeterlidir. 

Halsizliğe iyi gelen vitaminler; E vitamini, C vitamini, D vitamini ve B12 vitaminidir.

Ruhsal veya fiziksel yorgunluk halsizliğe sebep olur. Halsizliğin nedenleri arasında; uykusuzluk, uzun süreli stres veya grip gibi hastalıklar sayılabilir. Gün içinde yediğimiz yiyecekler bize enerji olarak geri döner. 

Yetersiz beslenme, enerjinin tam anlamıyla alınamamasına ve halsizliğe sebep olur. Eğer doğru gıdaları tüketirsek, enerjinizi arttırabilir ve halsizlikten kurtulabilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.