DOLAR 32,2693
EURO 34,8132
ALTIN 2.454,86
BIST 10.268,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 21°C
Paz 17°C
Pts 18°C
Sal 20°C

Half Life: Alyx’ten anlatılan yaratıcı matematik dersi

27.03.2020
A+
A-

Half Life: Alyx

Charles Coomber adlı matematik öğretmeni, Corona virüsü salgını esnasında kapanan okullardan sonra işini oyunda yürütmeye karar verdi. Fonksiyonel araçlar ve silgi ile kirli bir pencere üzerinde konusunu anlatan Coomber, geometri dersi işledi. Tümler açıları anlatmaya başlayan öğretmen, öğrencilerin odaklanarak dersi dinlemesi için arada odun alıp kameraya doğru sallandırdı. Enterasan ders anlatma yöntemiyle tüm ilgiyi üstüne çeken öğretmen videoyu bir problemle bitirdi.

Matrix’e düşündüğümüzden daha yakın olabiliriz!

Beyin-bilgisayar arayüzleri denildiğinde ilk akla gelen şeylerden biri elbette Matrix. Peki bu filmi gerçeğe dönüştürmeye ne kadar yaklaşıyoruz? Gabe Newell’e göre, düşündüğümüzden daha yakınız.

Yoğun ilgi topladı

Half Life: Alyx

Yeni ders stratejisi işe yarıyor gibi görünüyor. Şimdiye kadar, yaklaşık yarım milyon insan VR matematik dersini izledi. Elbette, çoğunun amacı açı konusunu öğrenmek değil. Ancak deneyimlerinden bahseden kullanıcılar eğlenirken kolayca bir şeyler öğrendiklerini söylediler. Bu kreatif ders anlatma yönteminin başka versiyonları çıkacak mı yakında göreceğiz. Half Life: Alyx eşliğinde anlatılan matematik dersini buradan izleyebilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.