DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 18°C

2020’nin ilk yarısında en çok indirilen uygulama!

02.07.2020
A+
A-

Bu yılın birincil yarısında mobil uygulamalar baştan sona elde edilen toplam kazanç 50 milyar dolara ulaştı. Bu bağlamda geçen yıla göre yüzde 23 oranında bir çoğalma yaşandı. App Store ve Google Play Store ikilisi bu durumdan hoşnut.

Mobil uygulamalar konusunda dağıtılmış araştırmalar yapan Dedektör Tower, yeni bir rapor hazırladı. Bu raporda COVID-19 salgınının başvuru formu geliştiricilerine sağladığı fırsatlara da değinildi.

Apple Store’un uygulama içi satım alımlardan, aboneliklerden, oyunlardan ve diğer özel uygulamalardan elde ettiği gelirin 32.8 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor. Bu istatistiğin 2020’nin birincil yarısına ait olduğunu bir defa daha vurgulayalım.

Apple, geçen yılın ilk yarısında 26.3 milyar dolar elde etmişti. Buradan hareketle Apple’ın uygulamalardan elde ettiği gelir seviyesinin yüzde 24.7 oranında arttığı anlaşılıyor. Peki Google Play Store cephesinde son koşul ne?

Sensor Tower kadar yapılan açıklamaya göre Google Play’in 17.3 milyon dolar elde ettiği ortaya çıktı. Geçen yılın ilk yarısında uygulamalar doğruca 14.3 milyar dolar şampiyon arama motoru devi, bu yılın ilk yarısında yüzde 21 oranında bir çoğalma yakaladı ve gelirini 3 milyar dolar daha yükseltti.

En fazla indirilen uygulamalar listesine baktığımızda TikTok uygulamasının birinci sırada olduğunu görüyoruz. 2020 yılının ilk 6 ayında 626 milyon defa indirilen TikTok yazılımını WhatsApp ile Zoom peşine düşüp takip ediyor.

İkinci sırada yer alan WhatsApp, Telegram ile olan rekabetinde şampiyon tarafta olmaya devam ediyor. Üçüncü sırada bulunan Zoom ise emniyet açıkları ile uğraşmasına rağmen kullanıcılar kadar tercih ediliyor.

Dördüncü sırada bulunan Facebook’un çatısı aşağı çalışan Instagram beşinci sırada yer alıyor. Facebook’un mesajlaşma platformu olan Messenger ise altıncı sırada yer alıyor. Snapchat‘i yedinci sırada görüyoruz.

Sekizinci sırada yer alan, Singapur’u temsil eden ve bir video paylaşma platformu olarak hizmet veren Likee’iyi Netflix ve YouTube peşine düşüp takip ediyor. Son olarak TikTok ekibinin başarısı da gözlerden kaçmadı.

Ayrıca App Store’da hem de Google Play Store’da en çok indirilen tatbik olmayı başaran TikTok, 1 gün önce Hindistan’da yasaklanmıştı. Kendisinin diğer ülkeler tarafından yasaklanıp yasaklanmayacağı demin bilinmiyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.