DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

Teknoloji devlerinin patronları ifade verdi Teknoloji devlerinin patronları: Jeff Bezos, Mark Zuckerberg, Sundar Pichai ve Tim Cook tekelleşme iddiaları…

30.07.2020
A+
A-

Son yıllarda dünyanın en zengin insanı olarak adını sıkça duyduğumuz Jeff Bezos ilk etapta ifade vermeyi reddetmişti. Diğer CEO’ların katılım sağlaması ile kararını değiştiren Bezos, Amazon’un satıcılara ait bilgileri toplayarak haksız rekabet oluşturduğu iddialarını reddetti. 1994 yılında internetten kitap satmaya başlayarak bu sektöre giriş yaptığını ve babasız bir şekilde zorluklar içerisinde büyüdüğünü belirten Bezos, şirketinin ABD’deki perakende pazarında yüzde 4’ten daha az bir paya sahip olduğunu dile getirdi.

Mark Zuckerberg: Facebook ifade özgürlüğünü savunuyor!

Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg ise bu tür olaylara alışık bir isim. Daha önce Cambridge Analytica skandalı nedeniyle birçok kez ifade veren ve yoğun bir şekilde eleştirilen Zuckerberg, ciddi bir tehlike ve zarar oluşturmadığı sürece Facebook’un ifade özgürlüğünü savunduğunu belirterek paylaşımların uygun bir şekilde denetlenmediğine dair iddiaları kabul etmedi.

Reklam boykotuna ilişkin soruya “Nefret söylemine karşı savaşmaya, bu meselelere karşı verdiğimiz taahhütlere ve bunlarla mücadele etmeye tam şekilde odaklandık” şeklinde yanıt veren Zuckerberg, insanların teknoloji şirketlerinin büyüklüğü ve gücü konusundaki endişelerini anladığını savundu.

Google CEO’su: internette reklam maliyetleri düştü!

ABD’de onlarca eyalette soruşturma başlatılan ve Avrupa’da para cezaları ile karşı karşıya kalan Google’da bu şirketler arasında. Google CEO’su Sundar Pichai amaçlarının milyonlarca insana en faydalı bilgiyi sağlamak olduğunu belirterek, başta e-ticaret pazarındaki çeşitli şirketlere karşı olmak üzere arama motorunun haksız rekabetin bir parçası olduğuna dair iddiaları reddetti.

Sosyal medya platformlarının yaygınlaşması ile reklam maliyetlerinin ciddi oranda düştüğünü vurguladı.

Tim Cook: Apple’da fiyatları makul seviyede!

En büyük üçüncü telefon üreticisi olan Apple’ın CEO’su Tim Cook, Apple’ın faaliyet gösterdiği alanlarda baskıcı bir pazar payına sahip olmadığını savundu. Apple’ın teknik sınırlamalar sayesinde rakiplerini devre dışı bıraktığı ve bundan faydalanarak ürünlerinde yüksek fiyatlar uyguladığı iddialarını kabul etmeyen Tim Cook, diğer şirketlere kıyasla fiyatların makul seviyede olduğunu savundu.

Donald Trump: Kongre yapmazsa ben yapacağım!

Trump ifadeler alınmadan önce “Kongre, büyük teknoloji firmalarını adalete davet etmezse, ki bunu yıllar önce yapmaları gerekiyordu, o zaman ben bunu başkanlık kararnameleriyle yapacağım. Washington yıllarca hep konuştu, eyleme geçmedi. Ülkemizin insanları bıktı usandı“ şeklinde bir açıklama yaptı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.