DOLAR 32,4919
EURO 34,6865
ALTIN 2.395,63
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C

Google yaz mevsimi için özel doodle hazırladı Yaz sezonu başlangıcını da unutmayan Google, erkenden harekete geçti ve bir gün evvelden yaz temalı google…

20.06.2020
A+
A-

Google, başlangıçta 1998 yılında Burning Man Festivali için doodle hazırlayarak bu geleneği başlatmıştı. Daha sonrasında ise yalnızca ABD ölçeğinde değil, bir fazla yerel bayram ve festivaller için de bu özel tasarımlı logolar hazırlanmaya başladı. Türkiye özelinde de 23 Nisan Milli Bağımsızlık ve Çocuk Bayramı için her yıl yeni bir tasarım hazırlanıyor. 

Apple’dan beklenmeyen karar değişikliği!

“Apple mağazaları kapandı mı?” sorusu bir kez daha gündeme geldi. Zira Apple yeni kararını açıkladı. Mağazaların son durumu ne?

 

Yaz mevsimi için hazırlanan Google doodle tasarımına gelirsek, tasarımda, yaz temasına uygun olarak sıcak renkler tercih edilmiş. Renkli bir balon imgesi, gülen yüzlü bir güneşin balonun ardındaki çıkıp kendini göstermesi ve flamingo gibi detaylar, tasarımının daha da eğlenceli olmasını sağlamış. 

google doodle, doodle yaz mevsimi, doodle, yaz mevsimi

Yaz mevsimi başlangıcı olan 21 Haziran, okullarda öğrendiğimiz gibi, en uzun gündüzün yaşandığı tarihe denk geliyor. Bu tarih sonrası günler kısalmaya ve 23 Eylül tarihinde eşitlenene dek gecelerden uzun olmaya devam ediyor. 

Yaz takvimsel anlamda gelmiş olsa da, Corona virüsü salgını nedeniyle henüz mevsimin tadına varabilmiş değiliz. Peki Google’ın yaz mevsimi doodle tasarımı sizce nasıl olmuş? Yorumlarınızı bekliyoruz. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.