DOLAR 32,5545
EURO 34,8981
ALTIN 2.430,63
BIST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C

Google, Yakınınızdaki Satılık İkinci El Otomobilleri Göstermeye Başlayacak: İşte İlk Ekran Görüntüleri

01.02.2023
A+
A-

Pek çok hizmetiyle arama motoru olmanın ötesine geçen Google, yeni bir özelliğiyle gündeme geldi. İnternetin bel gemiği olan platform, artık yakınınızdaki satılık 2. el otomobilleri de listelemeye başlayacak.

SearchLab, Google’ın otomobil ilanlarını listelediği ve sadece bu ilanlara özel oluşturduğu bir sayfa keşfetti. Sayfayı kontrol ettiğimizde yalnızca ABD’den ilanlar görsek de Türkçe dil desteğini de kısmen gözlemledik.

Google’ın otomobil ilanları için oluşturduğu sayfa:

google araba ilanı

Google’ın otomobil ilanları, yalnızca bu sayfada yer almayacak. TheVerge’ün haberine göre ilanlar, özellikle mobil cihazlarda bir otomobil arattığınızda arama sonuçlarının en tepesinde gösterilecek.

Otomobil ilanları sayfasında istediğiniz bir aracı aratabilecek, yıl, marka, fiyat, teknik özellikler, kat ettiği mesafe ve renk gibi seçenekleri de filtreleyebileceksiniz.

Otomobil ilanlarının detay sayfası:

google araba ilanı

google araba ilanı

Otomobil ilanlarının detay sayfası ise fazlasıyla sade ve kolay anlaşılır bir yapıya sahip olacak. Aracın özellikleri ve fiyatı listelenecek, araç geri çağırmaları hakkında bile bilgi sunulacak.

Ayrıca söz konusu model için otomobil eleştirmenlerinin yaptıkları değerlendirmeler de sayfanın altında yer alacak. Aracı satın almak isteyenler, listelenen iletişim bilgisi üzerinden satıcıya ulaşacak.

Peki, Google bu ilanları nereden buluyor?

google araba ilanı

Google, kendi başına bir araç satış platformu olmayacak. İlanların detay sayfasında aracın listelendiği internet siteleri de yer alıyor. Bu da Google’ın ilanları ikinci el otomobil satış platformlarından ve bayiliklerin sitelerinden çektiğini gösteriyor.

Özellik Türkiye’ye gelecek mi?

Google’ın araç ilanları özelliğinin Türkiye’ye gelip gelmeyeceği konusunda henüz bir bilgi bulunmuyor. Hizmet, Google tarafından da henüz resmen duyurulmadı. Ayrıca sayfada Türkçe dil desteğinin yer alması, hizmetin kesinlikle Türkiye’den araç ilanlarına da yer vereceği anlamına gelmiyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.