DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C

Google Maps yeni güncelleme ile daha da akıllanıyor

28.08.2019
A+
A-

Google Maps kullanıcılara sunduğu birçok özellik ile kullanıcıların yolculuk ve ulaşım deneyimlerini geliştirmeye devam ediyor. Ulaşım ağını hiçbir şekilde bilmeden bile istediğiniz yere kolaylıkla ulaşmanızı sağlayan uygulama geçtiğimiz haftalarda AR özelliği ile oldukça farklı bir deneyim sunmaya başlamıştı. Fakat Google yeni güncellemelerle de Maps özelliklerini geliştirecek.

Google Maps üzerinden yol tarifi almaya başladığınızda sadece harita üzerindeki yol değil, toplu taşıma araçları ve güzergahları da karşınıza çıkıyordu. Son sızdırılan bilgilere göre, Google Maps yeni güncelleme ile getireceği yeni özelliklerde Uber, Lyft ile ulaşım rotasını ve ücretlerini de gösterecek. Ayrıca bisiklet, scooter gibi ulaşım araçlarının en düzenli rotalarını da uygulamaya ekleyecek.

Yeni güncelleme kapsamında gelecek özellikleri detaylı anlatmak gerekirse, uygulama hedefinize olabildiğince az yürüyüşle ulaşmanızı sağlamak için transit yol tariflerini bisiklete binme ve sürüş önerileriyle eşleştirecek. Bu özellikle yolculuğunuzdaki duraklara birkaç kilometre kala, yolculuğun diğer adımındaki tüm gerekli süreçleri rahatlıkla takip edebileceksiniz. Başka bir deyişle yeni güncelleme sayesinde seyahatinizin daha eksiksiz ve gerçekçi bir ön izlemesini her an izleyebileceksiniz.

Google Haritalar ayrıca size Uber veya Lyft yolculuğunuzun ne kadara mal olacağını ve yolculuk için ne kadar zaman harcayacağınızı da uygulamaya ekleyecek. Google’ın bu özellikleri önümüzdeki haftalarda 30 ülkede iOS ve Android cihazlardaki Google Maps’e göndermesi bekleniyor. Şu an için ilk 30 ülke içerisinde Türkiye var mı bilemiyoruz. Fakat yakın zamanda öğreneceğiz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.