DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C

Gençlerde Sık Gözüken Unutkanlığın Nedeni

19.06.2020
A+
A-

Yapılan incelemeler gençlerde unutkanlığın arttığını açıkladı. Beraberinde uyarı eksikliği yaşandığını söyleyebiliriz. Bu durumun belirtilmiş nedenleri olduğu gibi bunalım ruh halinin de tetiklediğini söyleyebiliriz.

DİKKAT EKSİKLİĞİNİN BAŞLICA NEDENLERİ NELERDİR?

Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Lütfü Hanoğlu, “Bu koşul önemsiz ve geçici olabildiği gibi bazen temelinde öbür sebepler yatıyor olabilir. Vitamin eksiklikleri, hormon problemleri, buhran ve sözde ruhsal sorunlar, kronik nörolojik sorunlar nedeniyle amnezi ve uyarı eksikliği ortaya çıkabilir.” açıkladı.

Hafıza Kaybı bambaşka yaş gruplarında öbür nedenlere emrindeki olarak ortaya çıkmaktadır. Bilhassa ileri yaşlarda Alzheimer hastalığı ve bulanımlar, unutkanlığın sık karşılaşılan sebebidir. 

GENÇLER NIÇIN UNUTKANLIK YAŞAR?

Günümüzde genç nüfusun giderek amnezi son zamanlarda büyük problem haline gelmiştir. Bilhassa bu problemi yaşayanlar okul hayatlarında bıkkınlık yaşanabiliyor. Aynı şekilde vitamin eksikliği ve hormon bozukluğu unutkanlığın belli başlı sebeplerinden biridir. Açıklamalarına devamlı Hanoğlu,” Bilhassa B 12 ve D vitaminleri almak üzere dikkat eksikliği ve unutkanlığın sebebi vitamin eksiklikleri olabilmektedir. Vitaminler olağan koşullarda yiyecekler (D için güneş) ile alınabilen bu vitaminler değişik sebeplerle (kalıtımsal özellikler, gıda bozuklukları ya da emilim bozuklukları vb.) Vücutta beceriksiz ışık halkası gelebilirler. Hem hanımlar arasında nerdeyse bir salgın halini alan otoimmün bir rahatsızlık olan Haşimato hastalığı ara sıra tiroid bezinin yetmezliği ile sonuçlanabilir ve diğer sorunların yanına amnezi sebebi olabilir.” dedi.

İLİşKİLİ HABERLER Unutkanlık Ne Zaman Masum Ne Zaman Tehlikeli Olur?

Unutkanlık Ne Süre Günahsız Ne Vakit Güvenli Olmayan Olur?

Unutkanlığa İyi Geliyor! Haşhaşın İnanılmaz Faydaları

Unutkanlığa İyi Geliyor! Haşhaşın İnanılmaz Faydaları

Unutkanlığı Gideriyor!

Unutkanlığı Gideriyor!

Unutkanlık Yaşıyorsanız Bu Besinleri Tüketin

Hafıza Kaybı Yaşıyorsanız Bu Besinleri Tüketin

İLİşKİLİ GALERİLER En Unutkan Burçlar Hangisidir?

En Unutkan Burçlar Hangisidir?

Bengü'den Unutkanlık Açıklaması

Bengü’den Bellek Yitimi Açıklaması

Unutkanlığın Şifası Gıdalar

Unutkanlığın Şifası Gıdalar

Ferhan Şensoy Gençlere Tavsiye Verdi

Ferhan Şensoy Gençlere Öğüt Verdi

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.