DOLAR 32,2539
EURO 34,7463
ALTIN 2.408,47
BIST 10.267,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
25°C
Parçalı Bulutlu
Çar 19°C
Per 17°C
Cum 17°C
Cts 20°C

Galaxy S20 serisinin ömrü uzuyor Samsung, darbelere karşı dayanıklı Galaxy S20 modelleri için düğmeye bastı. Maddi darbelere karşı…

15.05.2020
A+
A-

Bilindiği üzere Samsung, kullanıcı verilerinin fena niyetli kişiler kadar kullanılmasını istemiyor. Bunu karşılamak için değişik biyometrik kimlik düzeltme yazılımları kullanan teknoloji şirketi, “S3K250AF Secure Element” isimli yeni yongasını duyurdu.

Gelişmiş bir ekipman güvenliği sunacağını belirten Samsung, bu sefer yazılımsal saldırılara hedefe kilitlenmek yerine somut darbelere odaklandı. bundan böyle telefonu ele geçirilen bir Galaxy S20 kullanıcısının içi daha bakımlı olacak gibi duruyor.

Donanımsal arızaları tetikleyen saldırıları, sıcaklık değerlerini ve elektromanyetik emisyonları ele bölge Samsung, bu faktörlerin neden olduğu sorunları ortadan kaldırmak istiyor. Samsung, yeni yongasını “ilgili cihazdaki bakımlı verileri korumak için yalıtılmış bir alan karşılayan bedensel bir yonga” olarak tanımladı.

Yeni yonga bir uçtan bir uca keza gelişmiş bir yazılımsal koruma sağlanacak hem de maddesel saldırılara karşısında bir kalkan oluşturulacak. Böylece Galaxy S20 serisine uymayan voltaj değerleri ile zararlı olan yüksek sıcaklıkların neden olduğu arızalar kullanıcıları şiddet duruma düşürmeyecek.

Ayrıca şifre saldırılarına ve bilgi hırsızlığına aleyhinde da kuvvetli olduğu söylenen bu güvenlik yongası, saldırganların başarısız şifre denemelerini de izleyecek. Bu yonga, saldırganların “sıfırlama” yöntemini engelleyecek.

Bir kullanıcının şifresini, ekran şifresini veya pinini daima deneyen saldırgan, “S3K250AF Secure Element” göre algılanacak. Zira yeni yonga baştan sona Galaxy S20 modellerinde yer alan hata sayacı sıfırlanamayacak.

Galaxy S20 telefonunu elinde bulunduran fena niyetli bir kişinin parola denemeleri tescil altına alınacak ve bu denemeler silinemeyecek. Son olarak kripto para cüzdanları için de kullanılan koruma yöntemlerinin işlevselliği de artırılacak.

Buna ek olarak Galaxy S20 ailesinin zorlama sistemi yazılımsal enjeksiyonlar veya lazer gibi öteki enjeksiyonlar kadar değiştirilemeyecek. başkaca Samsung’un verdiği bilgilere göre kripto para hesaplarının kullandığı şifreleri fethetmek namına kullanılan üçüncü taraf yazılımlara da kısmet tanınmayacak.

Galaxy S20, Galaxy S20 Plus ve Galaxy S20 Ultra modellerini koruyacak olan bu güvenlik yongasının ne vakit kullanılmaya başlanacağı az önce belli değil. “S3K250AF Secure Element” hakkında neler düşünüyorsunuz?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.