DOLAR 32,3484
EURO 35,0098
ALTIN 2.329,81
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Galatasaray’ın ‘artıya geçme’ olayı deşifre edildi

19.12.2019
A+
A-

Hasan Ahmet Özdoğan ve Barış Cenk Akkaya’nın Sarı-Kırmızılı kulübe kayyum atanması için İstanbul 7’nci Sulh Hukuk Mahkemesi’ne başvuruda bulunduğu iddiaları gündemdeyken mahkemeden seçimli genel kurul isteğiyle toplantının gerçekleştirilmesi talep edildiği ortaya çıktı.

Dün eski başkan adaylarından Ahmet Özdoğan ve kulübün üyelerinden Barış Cenk Akkaya’nın mahkemeye başvurmasıyla erken seçim ihtimalini yeniden gündeme gelmesi Galatasaray’da şok etkisi yaratırken, Başkan Mustafa Cengiz’in “Orada o 2 arkadaşın hedefi seçime gitmek, tabii zevkle” açıklaması karşılıklı restleşmelere yol açtı.

Mustafa Cengize yaylım ateşi 

Mart ayında yapılacak olan yıllık olağan mali genel kurulda Başkan Mustafa Cengiz’e reaksiyon göstermeye hazırlanan üyelerin yönetim kurulunu ibra etmeyecekleri öğrenilirken, Galatasaray’ın yeni bir seçime hazırlandığı bildirildi. Dün önce kayyum, daha sonra erken seçim başvurusunun ortaya çıktığı sarı kırmızılı kulüpte muhalefet, Başkan Cengiz’e ateş püskürürken camiada bazı önde gelen isimlerin “Mart’ta mali yönden ibra olmayacaklar, onun mahkemesi de yok bakalım ne yapacaklar” tepkisini dile getirmeleri dikkat çekti.

İşte Galatasaray kulislerinde Mustafa Cengiz ve yönetimi hakkında yapılan eleştiriler…

Tüzüğü hiçbir şekilde uygulamayan bir yönetim var, Borçlanma yetkisi, mülk alma yetkisi hiçbiri yönetimin kullanacağı kararlar değil. Genel kurul kararı ile olacak bir şeyi “ben yaptım oldu” diyen bir yönetim bu.

“Bir taraftan alıp diğer tarafa koyuyorlar sonra artıya geçtik diyorlar”

Mahkeme seçim diyorken “eğer ben gitmiyorum” diyorsan Galatasaray’a kayyumu atayan kim oluyor müracaat eden mi, kararı uygulayan mı? Derneği 985 milyon borçlandırıp, Futbol AŞ’yi kârâ geçirdi gösterip, satışa uygun hale getirmiş. Derneğin tek bir malı var o da Galatasaray Ada’sı, derneğin başka türlü geliri de yok nasıl kapanacak bu borç? Futbol geliri derneğe de kullanılamıyor, nasıl olacak, fatura kesip artıya mı geçirilir? Bir taraftan alıp bir yere koyacaksınız son diyeceksiniz ki “Ben kulübü artıya geçirdim”

“Martta ibra edilmeyecekler” 

Galatasaray Kulübü’nün günlük faiz yükü 80.000 $ kendi dönemlerine ödeme yok. Yeni gelecek yönetim hem borcu hem de faizini ödeyecek böyle bir şey olabilir mi? O yüzden Mart’ta mali olarak da ibra olamayacaklar, onun mahkemesi de yok.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.