DOLAR 32,3664
EURO 34,8047
ALTIN 2.402,24
BIST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

Japonya, Kuzey Kore’ye ticari ambargoyu iki yıl uzattı

07.04.2023
A+
A-

Japonya, Kuzey Kore’ye ticari ambargoyu kapsayan ekonomik yaptırımların süresini iki yıl uzatma kararı aldı.

Kuzey Kore’nin bölgeyi tehdit eden füze ve nükleer denemeleri karşısında Japonya’dan ekonomik yaptırım hamlesi geldi.

Japonya Başbakanı Kişida Fumio kabinesi, süresi 13 Nisan’da dolacak ekonomik yaptırımların süresini iki yıl uzattığını bildirdi.

Kuzey Kore’ye ticari ambargo uygulanmasını kapsayan yaptırımlar, bu ülkeye uğrayan gemilerin Japon limanlarına demirlemesini yasaklıyor.

Kabine Baş Sekreteri Matsuno Hirokazu, açıklamasında, Kuzey Kore’nin alıkoyduğu Japon vatandaşları ile füze sorununa değindi.

Matsuno, “Kaçırma ile nükleer ve füze programları dahil sorunları kapsamlı bir biçimde çözmek için azami çabayı göstereceğiz” dedi.

Japon hükümeti, Kuzey Kore unsurlarının 1970’ler ve 1980’lerde kaçırdığı Japon vatandaşlarının ülkeye iadesini talep ediyor.

Birleşmiş Milletler (BM) kararlarını ihlal eden Pyongyang yönetimi, Doğu Asya’da tehditkar füze ve nükleer denemelerini sürdürüyor.

2022’de 37 denemede çeşitli tip ve menzillerde yaklaşık 90 füze fırlatan Kuzey Kore, 2023 yılına da füze denemesi yaparak girmişti.

Japon hükümeti, Kuzey Kore’ye karşı kendi ekonomik yaptırımlarını 2006 yılında uygulamaya başladı.

NTV’yi sosyal medyadan takip edin

Twitter Facebook
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.