DOLAR 32,5767
EURO 34,9899
ALTIN 2.462,54
BIST 9.892,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 19°C

Facebook ekran paylaşma özelliği mobile geliyor

28.08.2019
A+
A-

İsabetli sızıntılarıyla bilinen Jane Manchun Wong, bu kez Facebook’un üzerinde çalıştığı yeni bir özelliği gündeme getirdi. Wong attığı tweet ile Facebook ekran paylaşımı özelliğini gözler önüne serdi. Facebook Messenger üzerinde test edilen bu özellik ilerleyen zamanda kullanıcıların hayatını kolaylaştıracak diyebiliriz.

Görüntülere baktığımızda ekran paylaşma özelliğini aktif hale getirmek için video/sesli arama düğmesinin kullanılacağını görüyoruz. Özellik “Ekranınızı Birlikte Paylaşın” ismiyle uygulamada görüntüleniyor.

Wong yeni özellikle ilgili deneyimlerini de aktardı. Aktarılan bilgilere göre, ekran paylaşımı açıldığında kamera kapanıyor ve sohbetteki herkes açılan ekranı görüyor. Bu anlamda Google’ın MJane Manchun Wongeets uygulamasıyla benzerlik gösterdiğini söyleyebiliriz.

Android tarafında uygulamaya kullanabilmek için kişinin Messenger uygulamasının gizlilik ayarlarından gerekli izni vermesi gerekiyor. Aksi durumda ekran paylaşılamıyor.

Sosyal medya platformları kullanıcı dostu olmak adına her geçen gün yeni testler yapıyor. Bu testler zaman zaman Wong gibi isimler aracılığıyla gündeme geliyor. Ancak, test aşamasındaki bu özelliklerin son kullanıcıya sunulmasının biraz zaman aldığını bilmekte fayda var. Ayrıca, bazı özelliklerin yalnızca test aşamasında kaldığını ve hiçbir zaman kullanıcıya ulaşmadığını da hatırlatalım.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.