DOLAR 32,2649
EURO 34,8047
ALTIN 2.441,80
BIST 10.268,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 21°C
Paz 17°C
Pts 18°C

Epic Games kafaları karıştırdı! Fornite’da değişim

22.06.2020
A+
A-

25 Mayıs 2020 tarihinde hayatını kaybeden George Floyd, Black Lives Matter akımının başlamasına önayak olmuştu. Bir polis tarafından öldürülen 46 yaşındaki ABD’li Floyd, Epic Games’in Fortnite için bir değiştirme yapmasına neden oldu.

Son zamanlarda birçok oyunu bedava olarak dağıtması ile gündeme gelen Epic Games, Fortnite’da yer alan polis araçlarını ortadan kaldırdı. Bazı kaynaklar bu hareketin sağduyu bir tutum olduğunu belirtti.

GTA Online, Red Dead Online ve Call of Duty: Modern Warfare üçlüsü de bu akımı destekleyen oyunlar aralarında yer almıştı. başkaca Epic Games göre yapılan bir açıklamada oyuncuların siyasi konuşmalar yüzünden suç oluşturan almayacağı açıklama edilmişti.

Birçok oyun şirketi dünyanın her yerinde ticaret yapabilmek namına bu tür meselelerde tarafsız bir hitabe sergilemeye özen gösterse de bu gibi toplumsal olaylar aleyhinde sessiz kalmıyor. Oyuncular, bu sebepten ötürü şu sıralar Fortnite’da herhangi bir polis arabasına eşit gelmiyor.

Kamyonlara, binek otomobillere ve dondurma araçlarına ev sahipliği yapan Fortnite, son 5 gündür Creative isimli oyun modunda yer alan polis araçlarını hurdalığa atıyor. Oyuncular, bu araçların bir geri dönüşüm sistemi ile adi bir otomobile dönüştürüldüğünü söylüyor.

neticede Minneapolis’de yaşanan bir olayın ünlü oyun şirketlerini nasıl etkilediğine tanık olduk. Bir Takım oyuncular bu kararın hatalı olduğunu düşünse de öteki oyuncular bu kararın böylesine hassas olan bir olayın oyun içinde taklit edilmesinin önüne geçtiğini düşünüyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.