DOLAR 32,3684
EURO 34,9598
ALTIN 2.325,27
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Facebook boykotu sonrası Zuckerberg’ten geri adım! Facebook boykotu sonrası ardı ardına büyük firmaların platformdan reklamlarını çekmesi sonrası, Zuckerberg…

27.06.2020
A+
A-

ABD’de başlayan George Floyd eylemleri tüm şiddetiyle devam ediyor. Her ne değin eylemler eskisi değin yaygın olmasa da, ABD Başkanı Trump halen eylemin baş aktörü durumunda.

Coca-Cola sosyal medya reklamlarını durduruyor

Coca-Cola da boykota katılıyor. Büyük kuvvet olarak görülen Coca-Cola sosyal medya platformlarına (Instagram ve Facebook) aleyhinde saldırı yapıyor.

Twitter üstünde yaptığı ırkçı paylaşımlar silinen başkan, Facebook üzerinde ise dilediği gibi paylaşım yapmaya devam ediyordu. Özellikle  Trump göre paylaşılan ırkçı olduğu söyelenen paylaşımların Facebook üzerinden kaldırılmaması, bardağı taşıran son damla oldu.

Bugün Coca-Cola‘nın arasına katılmasıyla Facebook reklam boykotu büyümeye devam ediyor. Daha önce de Verizon, North Face ve Unilever gibi bir koskocoman marka Facebook  reklamlarını durdurmuştu. Zuckerberg ise dün gece yaptığı dehşet söylemi politikası ile bu konuda birincil kere bir adım atmış oldu.

Bu yeni güncellemeye göre, Facebook üstünde nefret suçu kapsamına giren paylaşımlar etiketlenecek. Paylaşım kaldırmaya karşısında olan platform, kullanıcıların yanlış veri ve korku suçu işleyen paylaşımları kolayca fark etmesini sağlayacak.

Ama platform göre atılan bu adım o kadar etkin olmamışa benziyor. Facebook eskisi dek etkin olmasa da reklam gelirleriyle büyük bir kâr elde ediyor. Buna göre yılda yaklaşık 17,4 milyar dolar sadece reklam gelirlerinden elde ediliyor.

Zuckerberg, Facebook boykotu sonrası dün borsada yüzde 8 layık kaybetti. Bu Nedenle dünyanın en zenginleri arasında olan Zuckerberg bu boykot sonrası şimdiden 7 milyar dolar gibi büyük bir kayba uğradı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.