DOLAR 32,1979
EURO 34,7210
ALTIN 2.435,93
BIST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Sal 18°C
Çar 19°C
Per 21°C
Cum 22°C

Evde oynanabilecek en acayip sıra tabanlı oyunlar Bu hafta evde oynayabileceğiniz sıra tabanlı RPG oyunları bir araya getirdik. Türün eski örneklerinin…

18.05.2020
A+
A-

Sıra tabanlı oyunlar, satranç, dama gibi kökeni ilk çağlara kadar uzanan birincil masa oyunlarına dayanıyor. Tüm oyuncuların kendi sıralarında, belli sınırlarda hamle yaptığı bu oyunlar bugün de oyun sektöründe kayda değer bir yere sahip. Sizler için keza geçmişten ayrıca de bugünden 5 ilginç sıra tabanlı oyunu bir araya getirdik.

Düşük sistem gereksinimli oyunlar – 9

Düşük sistem gereksinimli oyunlar, bilgisayarımız güncel oyunları oynamaya yetmediğinde kurtarıcı özelliğinde olabiliyor.

Heroes of Might and Magic III

Sıra tabanlı RPG denilince, bu türe aşina olan birçok kişinin ola ki de karşılıklı cevabı Might and Magic serisidir. Oysa bu serinin üçüncü oyunu hala bir fazla oyun sevdalısının masaüstünün bir köşesinde durur.

Bilmeyenler ve taktiksel bir retro game arayanlar için azıcık oyunu anlatalım. Heroes dünyasında 9 esas halk ve bu ırklara ait olan kale vardır. Fazla geniş haritaları, her türlü strateji açık olan mekaniği, bu oyunu bugün bile özgün kılıyor.

Oyunda yer alan ırklar, kaleleri ve özellikleri ise her birine bambaşka avantajlar sağlıyor. başlıca bir takım ırklar ise şöyle: İnsan ırkı Erathia denilen bu toprakların eski hükümdarı ve amacı baştan tüm topraklara dominant olmak. İyiliğin simgesi olan bu ırkın en büyük askeri ise Melekler.

Elflerin başını çektiği, Rampart kalesi de tekrar iyiliğin tarafında görülür. Pegasus, Cüceler ve Ejderhalar bu ırkın kayda değer savaşçıları. Ayrıca iyi savaşçı keza de birazcık da büyü gücüne sahipler. Tower kalesi ise biraz daha kuzey mitolojisinden esinlenen Gremlin, Titan, Naga gibi mitolojik savaşçıların olduğu, defalarca karlı topraklara hükmeden ve büyücü kahramanlar çıkaran bir insanlar.

Necromancer ise, ölülerden şiddet bölge, Vampir, Cadı ve Zombi gibi savaşçıları olan ve natürel ki çok gelişmiş büyü güçleri olan bir halk müziği. Kısacası her ırkın öbür özellikleri ve farklı stratejik üstünlükleri var.

Heroes oynanış 

Oyunun başında seçtiğiniz haritaya göre kayıtlı kahramanlarınız oluyor. Bazen o haritaya özel görevlerinizde olabiliyor. Oyun ingilizce olduğu için bazı görevleri anlamak güç olabilir. Buna rağmen, oyunun en albenili yanı kendi haritanızı yapabilme imkanı. Eğer bir şekilde ben bununla uğraşamam derseniz, belirtilen forumlarda çok garip ve zorlayıcı haritalarda bulmanız mümkün.

Heroes and Might and Magic III’te asıl amacınız başlıca bütün kaleleri ele geçirmek ve bütün düşmanlarını yenmektir. sırası gelmişken bir şekilde kalenizi kaybederseniz, 7 tur içinde yeni bir kale fethetmeniz gerekiyor, yahut oyunu kaybediyorsunuz.

Oynadıkça yeni bir sırrını keşfedeceğiniz oyunda en önemli şey ise kahramanlarınızı yükseltmek. Oyun içinde deneyim puanı veren hazine sandıkları gibi yerlerden aldığınız puanlarla tecrübe kazanıyorsunuz. Taktik ve diplomasi gibi yeteneklerin ise oyun içinde büyük önemi var.

Oyun, her bilgisayarın açabileceği bir yapıda. Bu yüzden sistem gereksinimlerini vermeye gerek duymadık.

Oyunun üçüncü versiyon sonrası bozulduğunu ve eski tadı vermediğini de hatırlatalım. Heroes of Might and Magic III bazı dönemlerde Steam üstünde indirime giriyor. derhal 67.99 TL olan oyunu buradan indirebilirsiniz.

1 2 3 4 5
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.