DOLAR 32,3391
EURO 35,1710
ALTIN 2.240,61
BIST 8.746,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 9°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
9°C
Hafif Yağmurlu
Çar 11°C
Per 11°C
Cum 12°C
Cts 13°C

Tesla, Güvenlik Sorunu Nedeniyle 300 Bin Model 3 ve Model Y Aracı Geri Çağırdı

28.06.2021
A+
A-

Elon Musk’ın CEO’luğunu yaptığı elektrikli araba şirketi Tesla, yüz binlerce aracını geri çağırdı. Kararın nedeninin seyir kontrol sisteminde kaynaklanan bir sorun olduğu bildirildi. Ancak araca halihazırda sahip olan kullanıcılar, güncelleme sayesinde bu sorunu çözebilmekte.

Tesla’nın Model 3 ve Model Y araçlarının çoğunlukla Çin’den çıkanlarında, seyir kontrol özelliğini yanlışlıkla açabilecek bir hata saptandı. Hızı kontrolsüz şekilde değiştirebilecek bu hatanın kazaya sebebiyet verebileceği nedeniyle söz konusu araçlar geri çağrıldı.

300 bin Model 3 ve Model Y geri çağrıldı

tesla model 3 model y

Çin’deki Piyasa Düzenleme Devlet İdaresi’ne göre çoğunlukla Çin’de üretilen Tesla Model 3 ve Model Y araçlarda hızı düzenleyen seyir kontrolü özelliği, olması gerektiği gibi çalışmıyor. Bu araçlardaki seyir kontrol sistemleri yanlışlıkla aktive olabiliyor. Dolayısıyla şoför istemeden hızda birden artış yaşanabiliyor.

Tesla, bunun üzerine birkaç gün önce araçlarını geri çağırma kararı aldı. İade süreci Aralık 2019’dan Haziran 2021 dönemine kadar üretilen araçları kapsayacak. Otomotiv bayilerinden Tesla’nın Şangay fabrikasından çıkmış 249 bin 855 adet Model 3 ve Model Y toplanacak. Bu dönemde Çin’e ithal olarak gönderilmiş aynı modellerde 35 bin 665 araç da güvenlik sebepleriyle toplanacak. Bu araçlardan halihazırda satın almış kişilerin bu konuda bir sorunu olmayacak. Çünkü sistemdeki sorun, şu anda kullanımda olan bir güncellemeyle çözülebilecek

Tesla’dan henüz resmî bir açıklama gelmese de şirket, Çin’in sosyal medya platformu Weibo üzerinden konuyla ilgili bir gönderi paylaştı. Gönderide şu ifadeler yer aldı: “Geri çağırmayla verdiğimiz zahmetten dolayı tüm araç sahiplerinden özür dileriz. Tesla, ulusal güvenlik şartlarını göz önünde bulundurarak güvenlik geliştirmeleri üzerinde çalışmaya devam edecek.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.