DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C

NASA uzay aracı Mars’ta yaşam aramak için uçtu NASA uzay aracı Perseverance, Mars yüzeyinde yaşam belirtesi aramak için fırlatıldı. Yapılan araştırma…

30.07.2020
A+
A-

Kızıl Gezegen’de geçmişte yaşamın olup olmadığı yıllardan beli cevabını arayan bir soru durumunda. Bu sorunun cevabını bulabilmek için de NASA, yeni uzay aracını Atlas V roketi ile gönderdi. Yola çıkan aracın 2021 yılının Şubat ayında hedefine varması planlanıyor. Perseverance varış yaptıktan sonra önceden üzerinde çalışılmamış olan bir kurumuş krater gölü üzerinde çalışacak.

Çalışmalar sırasında iki yıl boyunca örnekler toplayacak olan NASA uzay aracı, Mars yolcuğunu 2031 yılında tamamlayarak Dünya’ya dönecek. Ayrıca robotun özellikleri incelendiğinde 20 kamera, 2 mikrofon, lazer, helikopter ve bilimsel ekipmanları kendisini gösteriyor.

Bununla birlikte NASA yüzeyine inen 5. NASA aracı olmayı başaracak olan Perseverance yolcuğuna dair NASA’nın YouTube kanalından canlı yayın yapılıyor. Yayına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.