DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 13°C
Yağmurlu
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 23°C

Mobil uygulamalarda ne kadar vakit geçiriyoruz?

26.07.2020
A+
A-

App Annie’nin 2020 yılı için hazırladığı rapora göre, dünyanın dört bir yanındaki insanlar telefonlarındaki uygulamaları kullanarak günlük ortalama 3 saatini harcıyor. Bu ise uyanık olunan zamanın dörtte birini mobil uygulamalara harcadıkları anlamına geliyor.

Bildiğiniz gibi bu yılın başından salgın sebebiyle karantina sürecindeydik ve salgın sebebiyle pek çok kişi daha da ”dijitalleşti” hal böyle olunca da telefon kullanımları ciddi oranda artış gösterdi. Bunun rakamlara yansıması ise uzun sürmüyor. Yeni yayımlanan raporta ortaya çıkan rakamlar corona virüsün de etkisiyle mobil tarafın son beş yıldaki en yüksek rakamlara ulaşmasını neden oluyor.

App Annie araştırmacılarının çalışmasına göre, 2015 yılından bu yana mobil uygulamalarda geçirilen süre yüzde 50 oranında artış gösterdi. İnternet hızlarının artması, mobil uygulamaların çeşitlenmesi ve corona virüsü sebebiyle pek çok şeyin dijitalleşmesi göz önüne alınırsa aslında bu rakamların tesadüf olmadığı ortaya çıkıyor.

Mobil kullanımların en yüksek artış yaşadığı ülkeler ise sırasıyla; ABD, Hindistan, Endonezya, Pakistan ve Rusya oluyor.

Akıllı telefonların kullanımlarının, internet kullanımlarıyla paralel olarak artmasıyla birlikte her yıl binlerce mobil uygulama geliştiriliyor. Hatta raporda en çok indirilen 100 uygulamanın üçte birinin yeni geliştirilen uygulamalar olduğunun altı çiziliyor.

Dünyanın en popüler uygulamalarından olan TikTok, ABD’de en yüksek uygulama rakamlarını gördü. Sensor Tower’ın nisan ayında bildirdiğine göre, sosyal medya uygulaması dünya çapında 2 milyardan fazla indirildi. Türkiye’de de popülerliğini her geçen gün artıran mobil uygulama, gelirlerini de her geçen gün artırıyor.

Bu rakamların yanında App Annie’ye göre 2019’da en çok aylık aktif kullanıcılara sahip olan uygulamalar şu şekilde; Amazon, Apple Müzik, Gmail, Google Haritalar, Facebook, Facebook Messenger, Instagram, Netflix, Snapchat ve YouTube’u içeriyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.