DOLAR 32,4736
EURO 34,7873
ALTIN 2.440,57
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 17°C

Erotomani Nedir? Erotomani Belirtileri Neler?

05.03.2021
A+
A-

Son zamanlarda anlamı en çok merak edilen kelimelerden biri de erotomani oldu. Peki erotomani nedir? Erotomani ne demek? Erotomani hastalığı nedir?

Bir hastalık olarak bilinen erotomani, halk arasında ”Eros hastalığı” olarak adlandırılır. Erotomani, karşılıksız ve takıntılı aşk olarak tanımlanmaktadır. erotomani hastalığına sahip bireyler, aşk olarak nitelendirdiği durumu karşılıksız olarak görür ve bu aşkın onda verdiği acıyla mağdur rolüne bürünür.

Bununla birlikte pek çok insan erotomaninin ne olduğunu ve belirtilerinin neler olduğunu merak ediyor. Peki erotomani nedir? Erotomani ne demek? Erotomani belirtileri neler?

EROTOMANİ NEDİR?

Genellikle kadınlarda görülen erotomani hastalığı, 20. yüzyıla kadar karşılıksız aşktan dolayı ortaya çıkan bir hastalık olarak ifade ediliyordu. Ancak daha sonra bu psikolojik rahatsızlık, birinin kendisine aşık olduğuna inanması olarak saptandı.

Clerambault Sendromu olarak da bilenen bu psikolojik rahatsızlık, halk arasından ‘Eros hastalığı olarak adlandırılmaktadır. Peki erotomani belirtileri neler? Erotomani hastalığının tedavisi var mı?

EROTOMANİ HASTALIĞININ BELİRTİLERİ NELER?

Erotomani hastalığına sahip kişiler, başka bir kişi tarafından çok fazla sevildiğini ancak farklı nedenlerden dolayı aşığının bu durumu belli edemediğine inanır. Bu hastalığa sahip kişiler, sevdiği kişi tarafından aşırı derecede sevildiğine kendini inandırır.

Aşığının utandığı için itiraf edemediğini ya da farklı sebeplerden ötürü karşılık veremediğini düşünen erotomani hastaları, aşık olduğu kişinin en ufak hareketlerinden dahi imalar çıkartır. Kişiler, aşıklarıyla gizli bir iletişim kurduğunu düşünür. Erotomani hastalığı bipolar kişilik bozukluklardan veya şizofreni gibi zihinsel hastalıklardan kaynaklanmaktadır.

EROTOMANİNİN TEDAVİSİ VAR MI?

Erotomani hastalığı nedir sorusunun ardından en çok merak edilen diğer bir soru ise ”Erotomani hastalığının tedavisi var mı?” sorusu geliyor. Peki erotomani hasatlığının tedavisi var mı? Erotomani tedavi edilebilir.

Kişinin ilk olarak hastalığını ve tedaviyi kabul etmesi gereklidir. Bununla birlikte tedavi, psikolojik terapiyle başlar. Ancak erotomaninin sebeplerinden biri bipolar bozukluk olabilir. Bundan dolayı farklı tedavi yönetmeleri uygulanabilir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.