DOLAR 32,2073
EURO 35,0615
ALTIN 2.469,59
BIST 10.158,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 22°C
Cts 24°C
Paz 22°C

Elmadan gece bakım kremi yapın

21.04.2020
A+
A-

Gece kremi başvuru fikri önemsiz gibi görünse de, cildinizi nasıl geliştirdiği kelimelerle açıklanamaz.

Gece kremi yüzünüzün kuru kısımlarına nem sağlar. bu nedenle yüzünüzü nemli tutarak onu yatıştırır. Cildinizdeki kollajeni artırır ve kan dolaşımına muavin olur.

Cildinizi yumuşak ve esnek bir hale getirir. Yüzünüzdeki kırışıklıklar ve diğer çizgiler azalır.

Hücrelerin yenilenmesine tezgâhtar olur ve cildinizi besler.

Peki evde doğal malzemeler kullanarak bir gece kremi yerine getirmek olası mü? İşte detaylar…

Elmadan gece bakım kremi yapın

Malzemeler:

1 elma
Zeytin yağı
Gül suyu

Bu gece kreminde sızma zeytinyağı ve gül suyu da bulunur. Keza zeytinyağı ayrıca de gül suyu deri tonunu iyileştirmeye ve pigmentasyonu azaltmaya tezgâhtar olur.

Zeytinyağı bununla beraber doğal bir deri nemlendiricisi olarak çalışarak; içerdiği dinç yağlar ve antioksidanlar sebebiyle yaşlanmanın cilt üzerindeki etkilerini geciktirir.

Gül suyu, sivilceleri yatıştırdığı, cildin pH dengesini koruduğu, bere izlerini iyileştirdiği, deri dokularını yenilediği ve yaşlanan cildi canlandırdığı için olağanüstü bir güzellik ürünüdür.

Hazırlanışı:

Bir elmayı iki yarıya belli, tohumları çıkarın, elmayı ufak parçalara ayırın.

Parçaları bir karıştırıcıya atın ve yarım bardak zeytinyağı ekleyin. Karışımı pürüzsüz ve kalın bir kıvama gelene dek yaklaşık beş ila yedi dakika boyunca blenderda karıştırın.

Karışımı ısıya dirençli bir kabın içine koyun. sonra da kabı, sıcak bir suyun üstüne koyarak, karışımınızın ısınmasına izin verin.

sonradan karışıma yarım bardak gül suyu ekleyin.

Her gün bir kısmını kullanarak buzdolabında dört ila altı gün saklayabilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.