Kozan’da Düğün Salonu Önünde Yaşanan Silahlı Olay ve Sağlık Çalışanlarına Yönelen Şiddet
Kozan’da düğün salonu önünde yaşanan silahlı olay ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti bağımsız ve güncel bir bakışla özetleyen haber.
Adana’nın Kozan ilçesinde bir düğün salonu önünde çıkan silahlı kavgada Özcan Özçelik hayatını kaybetti. Olay, dün akşam Tufanpaşa Mahallesi’nde meydana geldi ve şu ana dek elde edilen bilgilere göre küfür nedeniyle Özcan Özçelik ile M.T.T. arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine M.T.T., Özçelik’i tabancayla dört yerinden vurdu. Ağır yaralanan Özçelik, arkadaşlarının aracıyla Kozan Devlet Hastanesi’ne götürüldü; ancak müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Kaçan şüpheli M.T.T. ise kısa süre sonra yakalanıp gözaltına alındı.
Hastane önünde güvenlik kameralarına yansıyan anlar Özçelik hastaneye alınmadan hemen önce yakınlarının sağlık çalışanlarına saldırdığı anlar kameraya yansıdı. Görüntülerde, hastane güvenlik görevlileri ve diğer personelin Özçelik’i taşıma çabaları sürerken bazı hasta yakınlarının sağlık görevlilerine saldırdığı görüldü. Ayrıca olayda sağlık çalışanı M.A.’nın omzunun çıktığı ve H.O.’nun darp edildiği bilgisi paylaşıldı.
Birlik ve dayanışma çağrıları Olayın ardından sağlık çalışanları ve sendika temsilcileri, hastane acil servis önünde basın açıklaması yaparak şiddeti kınadı. Süleyman Bora Mesutoğlu, “Bizim burada yapmamız gereken birlik olmamız” diye konuştu ve saldırıyı kınadıklarını belirtti.
Memur-Sen Adana İl Temsilcisi Bekir Nennioğlu ise olayla ilgili açıklamasında, şu ifadeleri kaydetti: “7 Eylül 2025 tarihinde saat 21.48 sularında Kozan Devlet Hastanesi Acil Servisi’nde yaralı kabul edilmeden önce hasta yakınları, acil servis önünde görevli hemşire arkadaşımıza doğrudan saldırıda bulundu. ‘Sen doktor değil misin?’ diyerek vuruyorlar. Kamera kayıtları incelendiğinde bir kişinin kovboy gibi herkese saldırdığı görülüyor. Ayırmaya çalışan personelin kolu çıkmış, bir diğeri darp edilmiştir.” Bu saldırıları kınıyor ve takipçisi olacağımızı bildiriyoruz.