DOLAR 32,3603
EURO 34,6712
ALTIN 2.394,20
BIST 10.188,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

Dünyanın en büyük yaban mersini Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi

Avustralya’da üretilen yaban mersini, dünyanın en büyük ve en ağır yaban mersini olarak Guinness Dünya Rekorlar Kitabı’na girdi.

16.03.2024
A+
A-

Avustralya’daki bir çiftlikte üretilen yaban mersini Guinness Dünya Rekorlar kitabına girdi. Yaklaşık golf topu büyüklüğünde olan yaban mersini, 39,31 milimetre genişliğinde ve 20,4 gram ağırlığında.

Ülkenin en büyük yaban mersini yetişme bölgelerinden biri olan Corindi’de üretilen yaban mersini, ortalama bir yaban mersininden yaklaşık 10 katı daha büyük.

Yaban mersinini üreten Costa Group ekibinden Brad Hocking, “Meyveler büyük olsa da kalite veya lezzetten kesinlikle ödün verilmedi” dedi.

Bu gönderiyi Instagram’da gör

Guinness World Records (@guinnessworldrecords)’in paylaştığı bir gönderi

“Eterna” cinsi olarak nitelendirilen yaban mersini, henüz için yemek hazır değil, buz içinde dondurulmuş halde tutuluyor.

Bu rekor, daha önce 16,2 gram ağırlığındaki yaban mersinine aitti.

NTV

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.