DOLAR 32,2020
EURO 35,0069
ALTIN 2.504,53
BIST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Paz 22°C
Pts 22°C
Sal 25°C
Çar 22°C

Deri bakım ürünlerindeki probiyotikler hakkında bilmeniz gerekenler

23.06.2020
A+
A-

Probiyotik nedir ABONE OL

Probiyotik nedir?

Bakteri ve cilt ikilisini düşündüğünüzde, iltihap doymuş lekelerin bir görüntüsü aklınıza gelebilir. Bunun nedeni, bazı bakterilerin gözenek tıkanıklığının sebebi olan leke, yağ ve diğer maddeler ile beraber deri problemlerine yol açmasıdır.

Cildi temiz yetişmek ve istenmeyen sivilceleri önlemek için, yüzlerimizi enerjik temizleyiciler ve sabunlarla yıkar ve yerinde bir cilt bakım rutini izleriz. Fakat tüm bakteriler cildimiz için ‘kıyamet’ anlamına gelmez. Bazıları gerçekte “arkadaş canlısı” olabilir ve cildinizin genel dinç görünümüne fayda sağlayabilir.

Olasılıkla dinç bir bağırsak ve yerinde sindirim sağlığı için probiyotik tüketmenin önemini duymuşsunuzdur. Son çalışmalar probiyotik çılgınlığını birazcık daha ileriye götürdü.

Yapılan araştırmalara tarafından probiyotiklerin topikal olarak uygulanmasının cildinize çoğu faydası var.

Bir Takım uzmanlar, akne ile savaşan kişilere, deri bakım tedavi rutinine ilave olarak probiyotik deri bakım ürünlerini kullanmalarını öğüt ediyor.

Probiyotikler antioksidanlar ya da geniş spektrumlu güneş kremi ile benzer deri korumasını sunmaz. Ama, iltihaplanma, kızarıklık ve zarar görme olaylarını en aza indirebilir.

Topikal olarak uygulandığında, probiyotikler; bakterilerin bir bağışıklık reaksiyonunu provoke etmesini önleyebilir.

Bazı araştırmacılar, bir takım probiyotiklerin fena bakterileri eksilmek için yeterince güçlü maddeler üretebileceğine inanıyorlar.

Probiyotikleri deri bakım ürünlerinde bulabilirsiniz, oysa prebiyotikli deri bakım ürünleri de piyasada mevcut.

Probiyotikler canlı organizmalardır, cildinizde ve bağırsaklarınızda yaşamış bakterilerden oluşur. Hem probiyotikler keza de prebiyotikler takviyelerde ve deri bakım ürünlerinde bulunabilir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.