DOLAR 32,4221
EURO 34,8287
ALTIN 2.398,58
BIST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 23°C

İşte ‘korona günlerinde aşk’ın yeni kuralları! Her 10 Türk kullanıcıdan 4’ü buna bakıyor

12.11.2021
A+
A-

Eda Özdemir / Milliyet.com.tr

Eda Özdemir / Milliyet.com.tr

İlk önce gerçekten hassas bir cildiniz olup olmadığını belirlemeniz gerekir. Araştırmalar, kadınların %50’sinden fazlasının hassas bir cilde sahip olduğunu gösteriyor.

Hassas ciltler için ev yapımı maske tarifi

Kolayca kızarıyor, kurdeşen, batma veya yanma problemleri ve pul pul dökülmeler yaşıyorsanız, hassas bir cilde sahip olabilirsiniz.

Hassas ciltler için ev yapımı maske tarifi

Kendinize yeterince su içip içmediğinizi, düzenli egzersiz yapıp yapmadığınızı ve yeterince uyuyup uyumadığınızı sorun. Bunlardan herhangi birine cevabınız hayır ise basit sandığınız bu günlük alışkanlıkların cildiniz üzerinde olumsuz bir etkisi olabilir.

Hassas ciltler için ev yapımı maske tarifi

Cildiniz hassas bir dönemden geçiyorsa parfüm, paraben, sülfat, mineral yağ ve PABA bazlı kimyasallardan uzak durun. Kullandığınız ürünlerin içeriklerini mutlaka öğrenin ve araştırın.

Yulaf ezmesi maskesi

Yulaf ezmesi maskesi

Daha doğal çözümlere yönelmek istiyorsanız bu iki bileşenli maske, cildiniz için hem sakinleştirici hem de iltihap önleyici bir etki gösterecektir. Yulaf ezmesi, özellikle egzama gibi sorunları tedavi ederken, hassas cilt bakımı tarifleri için uzun zamandır tercih edilen bir içerik olmuştur.

Malzemeler

Malzemeler

1/3 su bardağı pişmiş yulaf ezmesi
2 yemek kaşığı sade yoğurt

Hassas ciltler için ev yapımı maske tarifi

1/3 fincan pişmiş yulaf ezmesini 2 yemek kaşığı sade yoğurtla karıştırın. Karışımı parmak uçlarınızla kalın bir tabaka halinde cildinize uygulayın. 10 dakika bekletin ve ardından ılık suyla durulayın. Daha sonra yatıştırıcı bir yüz nemlendiricisi veya serum rutininizi tamamlayın.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.