DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 19°C

Covid-19’a Yakalanan Genç Kız, Hastane Penceresinden Yaşadıklarını Anlattı

19.08.2020
A+
A-

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (TOGÜ) Siyaset Bilimi, Uluslararası İlişkiler mezunu 22 yaşındaki Beyzanur Akgül ile ağabeyi rahatsızlanarak hastaneye başvurdu. Tokat Devlet Hastanesinde iki kardeşe Covid-19 testi yapıldı ve sonuç pozitif çıktı. Yaklaşık 5 gündür tek başına kaldığı odada tedavisi süren Akgül, yaşadıklarını anlattı.

Tedavi gördüğü hastane odasının penceresinden cep telefonu ile yaşadığı sıkıntıları İHA muhabirine anlatan Akgül, duygu dolu anlar yaşadı. Anne ve babasının kronik rahatsız olmasından dolayı çok dikkat ettiklerini ve buna rağmen hastalığa yakalandıklarını belirten Akgül, ‘Anne ve babamın kronik rahatsızlıkları olduğu için Mart ayından beri bu sürece çok özen gösterdik. Hatta çevremizde en çok dikkat eden aile de bizdik. Evde istirahat edebilirdim ama dediğim gibi kronik hasta olduğu için hastanede kalmamı sağladılar. Devletimiz var olsun. Hastane çalışanlarımız sağlıkçılarımız gerçekten çok ilgi gösteriyorlar. Bu da bizim için bir moral kaynağı. Rabbim onlardan da razı olsun’ ifadelerini kullandı.

‘BU PSİKOLOJİYİ KİMSENİN YAŞAMASININ İSTEMEM’

Hastalığı atlatacağına sonuna kadar inandığını belirten Akgül, ‘Ama anneme, babama veya başkasına bulaştırabilecek olma korkusu beni daha çok yıpratıyor. Bu psikolojiyi kimsenin yaşamasının istemem. Ben hep hayattan tat alamıyorum diye hayıflanırdım. 9 gündür hiçbir şeyin tadını ve kokusunu alamıyorum. Yaşam kalitem çok düştü. Bütün bunları yaşarken yalnız başımayım. Ben yaşıtlarıma şunu söylemek isterim. Maske estetik görünmüyor, bu sıcak havalarda bunaltıyor olabilir. Ama emin olun 14 gün boyunca sevdiklerinizden uzak, tek başınıza yalnız bir oda da tek başınıza vakit geçirmekten çok daha iyidir. O nedenle maske takın. Sevdiklerinizden uzak kalmak gerçekten çok kötü. Yaşamanızı istemem’ dedi.

‘BENİM YERİME İÇLERİNE GÜZEL KOKULAR ÇEKSİNLER’

Tat alma duygusunu kaybettiğini söyleyen Akgül, anlattıklarını okuyacak olan kişilerden bir ricada bulunarak, ‘Bizi izleyecek olanlara seslenmek istiyorum. Bu tat ve koku alamama gerçekten benim yaşam kalitemi ciddi manada düşürdü. Benim onlardan küçük bir ricam var. Bugün benim yerime içlerine güzel kokular çeksinler. Domatesi, salatalığı koklasınlar, havayı, çiçekleri koklasınlar. Bugün yine benim yerime Rabbimin verdiği nimetleri tatsınlar. Tat alabildiklerine şükretsinler. Maske taksınlar sağlıkla sevdiklerinin yanında kalsınlar’ şeklinde konuştu.

‘NEFES ALAMIYORMUŞ GİBİ HİSSEDİYOR ÇIRPINIYORUM’

9 gündür hastalıkla mücadele ettiğini vurgulayan Akgül, konuşmasına şöyle devam etti:

‘Bugün 5. günüm ama bende 9 gündür belirtiler var. Tat ve koku alma duyusu yok, baş ağrısı var. Arada bir öksürük geliyor. Öksürürken psikolojik olarak yaşadığımı sanıyorum, nefes alamıyormuş gibi hissediyor çırpınıyorum. Bunlara yalnız başıma göğüs geriyorum. O nedenle tedbiri elden bırakmamak gerek. Bir şeylerin değerini kaybetmeden bilmek gerek.’

İLİşKİLİ HABERLER J Balvin’den Coronavirüs Açıklaması

J Balvin’den Coronavirüs Açıklaması

Striptiz Kulübünde 500 Kişi Koronavirüse Yakalandı

Striptiz Kulübünde 500 Kişi Koronavirüse Yakalandı

Koronavirüs Salgınını Ortaya Çıktığı Wuhan’dan Şaşırtan Görüntüler

Koronavirüs Salgınını Ortaya Çıktığı Wuhan’dan Şaşırtan Görüntüler

Herkese Uygun Koronavirüs Eğitimi Verilmeli

Herkese Uygun Koronavirüs Eğitimi Verilmeli

İLİşKİLİ GALERİLER Türkiye'de Coronavirüs Son Durum

Türkiye’de Coronavirüs Son Durum

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.