DOLAR 32,5668
EURO 34,9572
ALTIN 2.444,34
BIST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Hipnoz Hakkında Yanlışlar Bilinenler

28.10.2020
A+
A-

Kimi zaman internette, kimi zaman filmlerde rastladığımız hipnoz yöntemi, birçok yanlış izlenim bırakmakta. Yunanca uyku anlamına gelen hipnoz, tam olarak bir uyku hali değildir. Peki hipnoz hangi alanlarda kullanılır?

Hipnoz denince herkesin aklına ilk başta bir köstekli saat geliyor. Çünkü filmlerde genellikle hipnoz, bir köstekli saat ile yapılmakta. 

UYKUYA DALIP, UYANAMAMA DURUMU

Uyku hali olduğu düşünüldüğü için, genelde hipnoz sırasında uyuyup uyanamama durumu olabileceği düşünülüyor. Ancak bu bir uyku hali değil, hatta kişilerin zihni hipnoz sırasında açık olur.

HERKES HİPNOZ YAPAMAZ

Aslında bu durum çok önemli. Hipnoz sırasında dikkat edilmesi gereken noktalar bulunmakta ve ciddi eğitim sertifikaları gerekir. Bu alanda uzmanlığı olan kişilere gitmek daha doğru sonuca ulaştırır. Hipnoz yaptırmak için herkese güvenemezsiniz.

SIRLARIMI SÖYLERSEM

Hipnoz sırasında kişi bilincini kaybetmez. Bu sebeple kişinin sırlarını ortaya dökmesi gibi bir durumu yoktur. Bireyler hipnoz sırasında, ancak dilediklerini anlatır. Hatta hipnoz sırasına algının açık oluşu, kişilerin algılama potansiyelini yükseltir.

İSTEMEDEN HİPNOZ OLMAK

 İstemeden hipnoz olma durumu ancak filmlerde meydana gelir. Hipnoz, konsantrasyon ve odaklanma işi olduğu için, kişinin isteğinin olması önemli bir noktadır. Çünkü hipnoz sırasında kişiye telkinler verilir. Hipnoz olacak kişi konsantre olmak istemiyorsa, hipnoz olmaz.

HANGİ ALANLARDA KULLANILIR?

18. yüzyıldan bu zamana kadar kullanılan hipnoz, vücut ağrıları, doğum, yeme bozuklukları, cinsel rahatsızlıklar, sigara, uyuşturucu ve alkol bağımlılığı, kaygı bozuklukları, korku gibi birçok alandaki problemlerin çözümlenmesi için tercih edilebilir.

İLİşKİLİ HABERLER Hastalıklarınızdan Hipnoz Yöntemi İle Kurtulun

Hastalıklarınızdan Hipnoz Yöntemi İle Kurtulun

Sigara Bağımlılığından Psikoterapi ile Kurtulmak Mümkün

Sigara Bağımlılığından Psikoterapi ile Kurtulmak Mümkün

Kaygı Duyan Çocukları Sakinleştirmenin Yolları

Kaygı Duyan Çocukları Sakinleştirmenin Yolları

Gece Yeme Bozukluğuna Dikkat!

Gece Yeme Bozukluğuna Dikkat!

İLİşKİLİ GALERİLER Ergenlikte Yeme Bozukluğu Belirtileri

Ergenlikte Yeme Bozukluğu Belirtileri

Depresyon Belirtileri Nelerdir?

Depresyon Belirtileri Nelerdir?

Sigaranın Zararlarını En Aza İndirmenin 10 Yolu

Sigaranın Zararlarını En Aza İndirmenin 10 Yolu

Sağlıklı Hamilelik İçin Bunları Yapın

Sağlıklı Hamilelik İçin Bunları Yapın

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.