DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 19°C
Çar 19°C

Covid-19 Şüpheli Çocuğa ve Ailesine Yaklaşma

28.06.2020
A+
A-

Dikkate almanız gereken bütün hususları göz önünde bulundurduk. Haberimize göz atarak salgın ile alakalı bütün gelişmelere hemencecik egemen olabilirsiniz.

Salgının Topluma Etkisi

Salgının sadece fizyolojik sıhhat konusunda değil bununla beraber psikolojik ve sosyolojik manada da etki yaratacağının belirtilmesi gerekiyor. Bu alanda sorunsuz biri biçimde salgın sürecinin atlatılması için tıbbi bağlamda önlemler alınırken halkımızın psikoloji konusunda epeyce müşkülpesent davrandığı görülüyor.

Uzmanlar bu dönemin yaygın kaygı bozukluğu bağlamında büyük öneme sahip olduğunu dile getirmiştir. Hali hazırda sorunlar yaşamış ve psikolojik sıhhat konusunda sıkıntılar ile karşılaşan şahısların salgın ve sokağa çıkma kısıtlamalarının uygulandığı bu dönem içerisinde daha da büyük problemler ve içsel sorunlar ile yüz yüze geldikleri net bir biçimde görülmektedir.

Salgın Sürecinde Tıbbi ve Psikolojik Yaklaşım Nasıl Olmalıdır?

Covid-19 güvenilmez çocuğa ve ailesine girişim ile alakalı çalışmalar yapıldığı vakit dikkate almaları gereken hususların başında şunlar geliyor;

Çocukların psikolojilerinin bu işlem içerisinde fazla daha hassas olduğunun dile getirilmesi gerekir. Hem sağlıklarının hem de psikolojilerinin koruma altına alınması adımında fazla dikkatli olunmalıdır. Çocuklar aslına bakılırsa salgının tehlike grubunda değildir. Virüs herif reseptörlerin bebeklerde oluşmaması sebebi ile Covid 19 salgınında ya hiç semptom göstermeden atlattıkları veya bebeklerin herhangi bir şekilde virüsü kapmadığı da uzmanlar tarafından dile getirilmiştir. Psikolojik yaklaşma ve uzun müddetlerce evde kalmak okulun açılışının iptal olması da çocukları direkt olarak etkileyen hususlar arasında bulunuyor. Bu alanda ailelerin rolü oldukça büyüktür. Rolü yerine getirebilmek için şahısların bilhassa keza kendi vesvese kontrollerine dikkat etmeleri keza de çocukların kaygı seviyelerini artıracak davranışlardan kaçınmaları gerekir.

Bu detayların her birinin ülkemizde standart bir biçimde uygulandığının da altı çizilmelidir. Uygulanan standartların özellikle hangi ilde olursanız olun tanı ve tedavi portfolyosu kapsamında katiyen bir çeşitlilik olmayacağının da eklenmesi gerekir.

Sosyolojik Dengelere Uyarı!

Yalnızca çocukların yok orta yaş üzeri, olan kişilerin de salgının sosyolojik boyutundan içten etkilendikleri görülmektedir. Bu anlamda sokağa çıkma yasakları sebebi ile toplumdan izole olmaları ile beraber yalnızlık ve buhran duygularının daha da sık kendini gösterdiği net bir biçimde ayrım ediliyor.

Çare Aşamasında Büyük Gelişim Kaydedildi!

Covid-19 kesin olmayan çocuğa ve ailesine yaklaşım ile alakalı araştırmalar yapılırken tanı ve tedavi bağlamında ülkemizin elde etmiş olduğu verimliliğin ne derece yüksek olduğu daha net bir biçimde görülmektedir. Teşhisi ve tedavi ile alakalı olarak ülkemizin her ilinde benzer prosedürlerin uygulanması bütün vakaların iyileşme eğrisinin olabildiğince aynı yönde ilerlemesini de mümkün kılıyor.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.