DOLAR 32,5999
EURO 34,8349
ALTIN 2.491,69
BIST 9.517,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 21°C
Sal 22°C

Diş Ağrısını Hızlıca Geçiren Ev Yöntemleri

12.05.2021
A+
A-

Diş ağrısını hızlıca geçiren ev yöntemleri nelerdir? Diş hekimine ne zaman gözükmeli? Diş ağrınızı hemen geçirecek evde yapabileceğiniz 4 tedaviyi sizler için hazırladık.

Diş ağrısı yaşam kalitenizi oldukça etkileyen bir durumdur. Özellikle evlerde olduğumuz bu dönemde diş ağrısı çekiyorsanız sizi bu ağrıdan kurtaracak, diş ağrısını hızlıca geçiren ev yöntemlerini hazırladık. İşte detaylar.

DİŞ AĞRISINI HIZLICA GEÇİREN EV YÖNTEMLERİ

Soğuk Kompres

Diş ağrısı şişkinlikle ilişkiliyse, yanağınızın dışına (20 dakika aralıklarla 20 dakika boyunca) soğuk bir kompres tutmak ağrınızı dindirmeye yarayabilir. Johns Hopkins Medicine, soğuğun bölgeyi uyuşturduğunu ve bunun da rahatlamaya neden olduğunu, aynı zamanda şişkinliği ve iltihabı azalttığını belirtiyor. Soğuk kompres geçici bir rahatlama sağlayabilir ve uykuya dalmanıza yardımcı olur, ancak diş ağrınızın temel nedenini ne yazık ki çözmez. Çürüğünüz veya başka bir diş probleminiz varsa, durumun iyileşmesi için diş hekiminize görünmeniz gerekmektedir.

Karanfil Yağı

Karanfil yağı, diş ağrısı ile ilişkili ağrı ve şişliği geçici olarak azaltmak için kullanılabilecek doğal yöntemlerden biridir. Bu ev yapımı diş ağrısı ilacı için bir pamuk topuna birkaç damla karanfil yağını emdirin. Pamuk topunu nazikçe dişinizin ve diş etinizin ağrılı bölgesine sürtün.

Karanfil yağı doğal bir anestezik olan öjenolü bünyesinde barındırır, bu yüzden ağrının dinmesine neden olur. Ancak, karanfil yağı sadece diş ağrınızın acısına yardımcı olur, temel sorunu çözmez. Eğer farklı tatlara da alışkın değilseniz karanfil yağının tadı hoşunuza gitmeyebilir.

Tuzlu Su İle Çalkalama

Dişiniz ağrıyorsa ve diş etlerinizde şişmişse varsa, ağzınızı ılık, tuzlu suyla yıkamak biraz rahatlama sağlayabilir. Bir bardak ılık suya birkaç çay kaşığı tuz ilave edin. Karışımı ağzınızın etrafında gezdirin ve sonra suyu tükürün.

Bir diş ağrınız olduğunda hem sıcak hem de soğuk su rahatsız edici olsa da, ılık su yatıştırıcıdır. Ilık su ağrıyı hafifletmeye yardımcı olurken tuz da diş eti dokunuzdaki şişliği azaltacaktır. Yine de belirtmek gerekir ki, bu etkiler sadece geçici çözümlerdir.

Diş Ağrısı İlaçları

Bir diş ağrısıyla başa çıkmak için, reçetesiz satılan ilaçları paketin talimatlarına göre kullanmayı tercih edebilirsiniz. İlacı ağrıyan dişinize karşı tutmamanız önemlidir, çünkü bu durum yakındaki diş eti dokusunu yakabilir ve daha fazla rahatsızlığa neden olabilir.

Ağrı kesici ilaçlar, dişçi randevunuzu beklerken sizi rahatlatabilir, ancak diğer ev ilaçları gibi, uzun vadeli bir çözüm değildir. Ağrınızı geçirip tedavi olmayı ihmal etmemelisiniz.

Diş Hekimine Ne Zaman Gözükmeli?

Ağrıyan dişinizi derhal bir dişçiye göstermenizi tavsiye ederiz. Diş hekimleri genellikle acil hastalar için müsait zaman dilimleri bırakır, bu nedenle aynı gün randevu alabilirsiniz. Bir diş apsesi belirtisi varsa ateş, yüz şişmesi veya dişinizde sürekli bir ağrı varsa diş hekiminize görünemiyorsanız, tedavi için acil servise gidin.

Diş Ağrısını Önleme

Birçok farklı diş rahatsızlığı diş ağrısına neden olabilirken, en olası sebep çürüklerdir. Neyse ki, dişlerinizi çürüklerden korumak için evde yapabileceğiniz birçok şey vardır. Özellikle hassas diş etleri için ekstra yumuşak kıllara sahip olan bir diş fırçası ile dişlerinizi günde iki kez fırçalayın ve diş ipi kullanmayı unutmayın. Kontroller için diş hekiminizi düzenli olarak ziyaret etmeniz de önemlidir. Bir çürüğü erkenden fark ederseniz, size sancılı bir diş ağrısı vermeden önce algılanabilir ve tedavi edilebilir.

Ev yapımı diş ağrısı ilaçları, dişçi randevunuzu beklerken sizi rahat ettirebilir, ancak sorunun kökenine inemezler.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.