DOLAR 32,5679
EURO 35,0040
ALTIN 2.429,00
BIST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 17°C
Paz 19°C
Pts 19°C

Coronavirüs Belirtileriyle Benzerlik Gösteriyor

13.06.2020
A+
A-

Prof. Dr. Ender Enerjik, mevsim geçişlerinde sık görülen hastalıklardan biri olan bahar alerjisi belirtilerinin Coronavirüs belirtileriyle benzerlik gösterebileceğini açıklamasını yaptı.

KRONİK HASTALIĞI OLANLAR RİSK GRUBUNDA

SAMAN NEZLESI olan kişilerde burun ve gözlerle ilgili şikayetlerin yanı sıra, ara sıra nefes darlığı ve öksürük de görüldüğünü söyleyen Dinç, bu semptomların görülmesi daha alçak solunum yollarının da alerjiden etkilendiği anlamına geldiğini belirtti. bununla beraber daha alçak solunum yollarının etkilendiği hastaların bir kısmında ise alerjik astım olduğunu vurgulayarak, kronik hastalığı olan kişilerin Coronavirüs enfeksiyonuna karşı risk grubunda yer aldığını anımsatan Dinç, şöyle devam etti:

“Bu kronik hastalıklar arasında, alerjik olabilen astım hastalığı da sayılabilir. Ne var fakat kronik hastalıklardan yüksek tansiyon hariç diğerlerinin ne değin risk oluşturduğu netlik kazanmamıştır. genellikle bağışıklık sistemi kuvvetsiz olanlar Coronavirüs enfeksiyonuna karşısında daha savunmasızdır. Eğer alerji hastaları iğne veya ağızdan ilaç olarak kortizon taşıyan ilaçlar almıyorlarsa bu kişilerde bağışıklık sisteminde zayıflık görülmez. böylece bahar nezlesi olanların Coronavirüs enfeksiyonuna yakalanma riski öteki insanlardan öbür değildir. Alerjik hastaların tedavisinde kullanılan kortizon taşıyan burun spreyleri ve ağız aracılığıyla kullanılan spreyler ise bağışıklık sisteminde herhangi bir zayıflamaya niçin olmadığı için güvenle kullanılabilirler.”

AYNI BELİRTİLERİ TAŞIYOR

Burun akıntısı, burun tıkanıklığı ve öksürüğün hem bahar nezlesinde keza de Coronavirüs belirtileri aralarında görüldüğünün altını çizen Kuvvetli, “Sadece bu şikayetler olduğunda, Coronavirüs enfeksiyonu olma olasılığı yine olmakla birlikte, kendinizi iyi izole ettiğinizi düşünüyorsanız ve burunda ve gözlerde kaşıntı da varsa daha çok alerjik nezle laf konusudur. Halsizlik, ateş, boğaz ağrısı, ishal ve solunum yetmezliği gibi belirtiler varsa mutlaka bir sıhhat kurumuna başvurulması gerekir” diye konuştu.

Bu süreçte alerjik hastalığı olan kişilere tavsiyelerde bulunan Dinç, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Başta cümbür cemaat gibi koronavirüs enfeksiyonundan korunmak için gerekli kurallara alıntı yapmak epeyce önemlidir. Toplumun bütün kesimi için uyulması gereken kurallar saman nezlesi olan kişiler için de geçerlidir. Bu kurallar, diğer insanlarla etkin mesafenin korunması, ellerin çoğu kez ve yarım dakika süreyle sabunla yıkanması, kalabalık ortamlarda maske kullanılması olarak özetlenebilir.”

İLİşKİLİ HABERLER Kanser Belirtileri Nelerdir?

Kanser Belirtileri Nelerdir?

Covid-19 Yeni Belirtiler

Covid-19 Yeni Belirtiler

Korona İlk Belirtiler

Korona İlk Belirtiler

Korona Kaç Günde Belirti Verir?

Korona Kaç Günde Semptom Verir?

İLİşKİLİ GALERİLER Coronavirüsünde Nadir Görülen Belirtiler

Coronavirüsünde Nadir Görülen Belirtiler

Kalp Krizi Belirtileri Nelerdir?

Yürek Krizi Belirtileri Nelerdir?

Bağırsak Paraziti Belirtileri

Bağırsak Paraziti Belirtileri

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.