DOLAR 32,3906
EURO 34,7999
ALTIN 2.401,07
BIST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 23°C

Emziren Annelerde Süt Yapan Yiyecekler Nelerdir?

13.07.2021
A+
A-

Emziren annelerde süt Yapan yiyecekler nelerdir? Anne sütü yapan besinler hangileri? Süt artışı için ne yemeli? Anne sütü nasıl artar? Bebeklerin tek besin kaynağı olan anne sütünü arttırmak için anneler nelere dikkat etmeli?

Emziren annelerde süt yapan yiyecekler nelerdir? Anne sütü yapan besinler hangileri? Süt artışı için ne yenmeli? Anne sütü nasıl artar? Bebeklerin tek besin kaynağı olan anne sütünü arttırmak için anneler nelere dikkat etmeli? Anne adayları ve emziren anneler, haberimizi sizler için derledik…

Bebeğinizin tek besin kaynağı anne sütü. Sütü bebeğine yetmeyen ya da daha çok süt vermeyi isteyen anneler meyvesinden çayına, süt yapan yiyecek ve içecekleri sizler için derledik.

Anneliğe yeni adım atmış, bebeklerini emzirmek için adeta ne yapacağını şaşıran çiçeği burnunda annelerin en çok merak ettiği şey sütümü nasıl artırabilirim olur. Aklında binbir türlü sorular dolaşırken en çok telaşlandıkları konu ise bebeklerinin doyup doyuramama konusudur. Bebeklerinin doymayacağı endişesiyle telaşa kapılırlar. Ancak burada en önemli olan konu annenin sakin olması ve bebeğini emzirirken sütünün zengin içerikli ve yeterli olması için bazı dikkat etmesi gereken hususlar vardır. Annenin sütünü artırabilmesi için kendisinin de çok iyi ve yeterli beslenmesi gerekmektedir. Anne sütünü artıran sağlıklı besinlerin tüketimi anne sütünü artırmada en önemli etkenlerin başında gelmektedir. Biz de emziren annelerin sütünü artıran yiyecekleri sizler için araştırdık. İşte anne sütünü artıran yiyecekler. 

ANNE SÜTÜNÜ ARTIRAN YİYECEKLER

Lohusalıkta sütü arttıran besinler, vitamin değeri yüksek, süt salınımını sağlayan hormonunu çalıştıracak meyveler şunlar:

– Armut

– Ayva

– İncir

– Taze beyaz üzüm

– Dut

Armut ve ayvayı komposto halinde tüketebilir ya da kurutup fırına atarak da afiyetle yiyebilirsiniz. Meyveleri bazen çiğ yemektense kompostosunu yapıp içmek çok daha iyi; diğer türlü anne sütüne gaz yapabilirler.

DUT KANSIZLIĞI GİDERİR

İnciri haşlayıp suyunu içmek bile sütü arttırır. İncir vücuda enerji de verir, emziren annelerin bu dönemde daha fazla enerjiye ihtiyacı var. Dut kansızlığa da iyi gelir. İster yemeklere, ister salataya koyun, ister üzerine limon sıkıp yiyin. Anne sütünü arttıran gıdaların başında gelen sebze ve yeşillikler de şunlar: 

– Isırgan

– Dereotu

– Karalahana

– Ispanak

– Havuç (Süt kanallarını genişletir.)

SÜT YAPAN BAKLAGİLLER 

Aslında baklagiller süte gaz yapan yiyecekler içinde. Bu sebeple bir gün önceden ıslatıp sonra yemek daha iyi.

– Mercimek

– Nohut

– Fasulye

– Barbunya

SÜT YAPAN KURUYEMİŞLER

Kuru yemişler, hamilelikte olduğu kadar emzirme döneminde de enerji verdiklerinden ayrıca öneme sahip.

– Ceviz

– Fındık

– Badem

– Günde 2-3 adet ceviz, 10 adet fındık ya da badem tüketebilirsiniz.

SÜT YAPAN İÇECEKLER

Emzirme döneminde bol bol sıvı almak, sütü arttırmada fevkalade etkili. 

– Rezene çayı

– Alkali su

– Maden suyu

– Kayısı ve ayva kompostosu

– Malt içeceği

– Süt

– Maden suyunu soda ile karıştırmayın.

Afiyet Olsun.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.