DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C

45. Türkiye Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Kongresi Özeti

45. Türkiye Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Kongresi’nin özeti bu makalede! Kongrede ele alınan konular hakkında detaylı bilgi bulabilirsiniz. Katılımcıların sunumlarını ve tartışmalarını özetleyen kapsamlı bir içerik.

21.04.2024
A+
A-

Kongre Detayları

Türkiye Endokrinoloji ve Metabolizma Derneği’nin düzenlediği 45. Türkiye Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Kongresi, Antalya’da Belek’te bulunan bir otelde gerçekleştirildi. Kongre, 17-21 Nisan 2024 tarihleri arasında gerçekleşti. Kongrede endokrinoloji ve metabolizma hastalıkları ele alındı.

Kongre Teması ve Salon İsimleri

Kongrenin 2024 yılı teması, iklim değişikliğine dikkat çekmek amacıyla “Çevre ve İnsan” olarak belirlendi. Kongrenin yapıldığı salonlara çevre sorunlarına maruz kalan Gökova, Salda Gölü ve Kızılırmak’ın adı verildi.

Kongre İçeriği ve Önemli Konular

  • Dislipidemi konusunda yapılan açıklamalarda, obezite, kontrolsüz diyabet, kronik alkol alımı gibi durumların lipid anormalliklerine yol açabileceği belirtildi.
  • Kardiyovasküler ölümlerin %40’ından dislipideminin sorumlu olduğu vurgulandı.
  • Hipertansiyonun toplumda yaygın olduğu ve kontrol altında tutulmasının öneminin altı çizildi.
  • Endokrin bozucu ajanların insan sağlığı üzerindeki etkileri ve özellikle anne karnında maruz kalmanın ciddi sorunlara yol açabileceği konuşuldu.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.