DOLAR 32,3032
EURO 34,7682
ALTIN 2.410,31
BIST 10.267,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
25°C
Parçalı Bulutlu
Çar 19°C
Per 17°C
Cum 17°C
Cts 20°C

Çinli bilim insanları, BEYİNE saldıran ve farelerde %100 öldürme oranına sahip mutant bir koronavirüs türü ‘yarattı’

Çin’de, 2019 yılında Wuhan kentinde ortaya çıkan ve küresel bir salgına yol açan corona virüsü, Çinli bilim insanları tarafından laboratuvarda daha ölümcül bir versiyonunun üretildiği ortaya çıktı. Corona virüsünün Çin’deki bir laboratuvardan sızdığı …

17.01.2024
A+
A-

Çin’de, 2019 yılında Wuhan kentinde ortaya çıkan ve küresel bir salgına yol açan corona virüsü, Çinli bilim insanları tarafından laboratuvarda daha ölümcül bir versiyonunun üretildiği ortaya çıktı. Corona virüsünün Çin’deki bir laboratuvardan sızdığı iddiaları gündemdeyken, Çinli bilim insanlarının “insanlaştırılmış farelerde” yüzde yüz ölümcül olan tehlikeli bir mutant Covid-19 virüsü geliştirdiği belirlendi. GX_P2V adı verilen bu virüs, genetik olarak insan davranışına benzer şekilde programlanan farelerin beyinlerine saldırdı. Pekin Kimyasal Teknoloji Üniversitesi’ndeki bilim insanları, GX_P2V’nin insanlara yayılma riskini vurgulayarak, SARS-CoV-2 ile ilişkili virüslerin patojenik mekanizmalarını anlamak için benzersiz bir model sunduğunu ifade etti.

Ölümcül virüsün, pandemiden üç yıl önce 2017’de Malezya pangolinlerinde keşfedilen bir corona virüsünün mutasyona uğramış bir versiyonu olduğu da kaydedildi. Virüs, bulaştığı farelerde sekiz gün içinde ölüme neden olarak “şaşırtıcı derecede” hızlı bir ölüm oranına yol açtı. GX_P2V, farelerin akciğerlerinden kemiklerine, gözlerinden soluk borularına ve beyinlerine kadar birçok organa zarar verdi. Farelerin ölmeden bir gün önce gözlerinin tamamen beyaza dönmesi, virüsün etkileyici bir özelliği olarak kaydedildi.

Araştırmacılar, bu çalışmanın COVID-19 ile ilişkili virüsün farelerde %100 ölüm oranını rapor eden türünün ilk örneği olduğunu ve daha önceki çalışmalardan elde edilen sonuçları aştığını belirtti. Ancak, çalışmanın insanları nasıl etkileyeceği konusunda net bir bilgi sunmadığı ifade edildi. University College London Genetik Enstitüsü’nde epidemiyoloji uzmanı olan Francois Balloux, araştırmayı “korkunç” ve “bilimsel açıdan tamamen anlamsız” olarak değerlendirdi.

Kaynak: SonDakika.com / Sağlık

Haberler.com

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.