Sivas’ta Kene Olayı ve Üzücü Ölüm Haberi
Sivas’ta kene vakası ve üzücü ölüm haberi hakkında detaylar, koruyucu önlemler ve sağlık uyarıları için haberimizi inceleyin.
Sivas’ta Kene Sokması Sonucu Meydana Gelen Üzücü Ölüm
Sivas’ta yaşanan trajik bir olayda, vücuduna kene yapışması sonucu ciddi sağlık sorunlarıyla karşılaşan ve hastaneye kaldırılan Uğur Uymaz (30), ne yazık ki hayatını kaybetti. Suşehri ilçesine bağlı Kesikkaş köyünde ikamet eden ve hayvancılıkla uğraşan Uymaz’ın vücuduna yaklaşık dört gün önce bir kene yapıştı.
Başlangıçta hafif rahatsızlık hisseden Uymaz, zamanla durumunun ağırlaşması üzerine ailesi tarafından Suşehri Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Buradaki ilk müdahalesinin ardından durumunun ciddiyetini fark eden sağlık ekipleri, genç adamı daha kapsamlı bir tedavi için Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi‘ne sevk etti.
Hastanede yapılan tetkikler sonucunda, Uymaz’ın olası Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı şüphesiyle yoğun bakıma alındığı bildirildi. Tüm tıbbi müdahalelere rağmen, ne yazık ki genç adam hayata tutunamadı ve yaşamını yitirdi.
Uymaz’ın yaşamını yitirmesi ailesi ve yakınlarını derinden üzüntüye boğarken, cenazesi hastane morgundan alınarak, köyüne götürülüp toprağa verildi. Bu olay, bölgede hayvancılık yapanlar ve doğa ile iç içe yaşayanlar için önemli bir uyarı niteliği taşıyor.
Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Sağlık Haberleri