DOLAR 32,3781
EURO 34,7468
ALTIN 2.407,27
BIST 10.087,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 18°C

Çin’in kuruluş yıl dönümünde Hong Kong yine karıştı

01.10.2019
A+
A-

Çin’in Hong Kong Özel İdari Bölgesi’nde gösteriler devam ediyor. 1 Ekim 1949 yılında kurulan Çin Halk Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 70’inci yılında hükümeti protesto etmek için binlerce gösterici sokağa çıktı. Sabahın erken saatlerinde başlayan gösterilerde şimdiye kadar 15 kişinin yaralandığı, göğsünden yaralanan 1 kişinin ise durumunun kritik olduğu bildirildi. Protestocuların, sokaklarda ateş yakarak barikat kurduğu görüldü. Polis, 2 gündür devam eden gösterilerde 44’ü erkek, 7’si kadın toplam 51 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

METRO İSTASYONLARI YİNE KAPANDI

Hong Kong Demiryolu İşletmecisi MRP Corporation, 91 metro hattın 25’inin kapandığını ve ulaşımın protestolar nedeniyle aksadığını duyurdu.

HÜKÜMET YANLISI GRUPLA ARBEDE YAŞANDI

Çin’in 70’inci kuruluş yıl dönümü sebebiyle yürüyüş düzenlemek isteyen Pekin yanlıları ile Hong Kong protestocuları arasında arbede yaşandı. Polis, gerilimi engellemek için iki gruba da müdahale etti.

PROTESTOLAR NEDEN DEVAM EDİYOR?

Hong Kong’da suçluların Çin’e iadesini kolaylaştıran tasarı, protestoların 13’üncü haftasında geri çekilmişti. Ancak eylemciler, bunun çok geç alınmış bir karar olduğunu ve protestoların, tasarının önüne geçtiğini savunarak, diğer talepleri için eylemlerini sürdürüyor. Protestocular, tutuklanan göstericilere af çıkarılması, polis şiddetinin engellenmesi gibi talepleri için gösterilerine devam ediyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.