DOLAR 32,2921
EURO 34,6825
ALTIN 2.413,99
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

Çil Tedavisi Nasıl Yapılır?

24.06.2020
A+
A-

Çil tedavisine yönelik merak edilen soruların yanıtını sizler için açıkladı. Bütün bilgiler haberimizde yer almaktadır.

Çil Tedavisi Nasıl Yapılır?
Çillerin oluşma nedenleri, yaygın olarak genetik faktörlerdir. Lakin güneşinde çillere olan etkisi azımsanmayacak dek fazladır. Genetik faktörlerden ötürü ailesinde çil bulunan insanların sonradan fakat kuşakta da çilli insan görmeleri mümkündür. Çil’in güneş gören yerlerde görülme sıklığı daha fazladır.
Çiller, genellikle iyi huylu ve sınırlı lekelerdir. Derimize veren bir madde olan melanin adlı bir maddenin çoğalıp, azalmasına bağlı oluşurlar.

Çilleri Azaltmak İçin Kullanılan Yöntemler Nelerdir?
Çil tedavisi, lazer ile mümkündür ama güç bir çare yöntemidir. Çilleri eksilmek için kullanılan çoğu bambaşka çare yöntemi bulunmaktadır. Ilk Olarak cildin üst tabakası solur ve uzun süren çoğu işlem uygulanır. Asedik Asit içeren kimyasal solüsyon ve tonikler kullanılır. Üstteki tabaka soyulduğunda çillerin renginde gözle görünür ve bariz bir açılma meydana kazanç. Her işlem ardından mutlaka güneş koruyucu kullanmak gerekir somurtkan takdirde cildiniz UV ışınlarından dolayı zarar görecektir.
Lazer çare yöntemi bu tatbik için kış aylarında önerilmektedir.

Çil tedavisinde en mutlu edici sonuçlar çoğunlukla lazer tedavilerinden sonradan alınır. Bu tedavi yöntemi, derinin birçok katmanının altına kadar ulaştığı için cildin matlığını alır ve taze, temiz, canlı bir deri görünümüne olanak tanır.

Lazer ile çil tedavisi yöntemi esmer ya da buğday tenli insanlarda daha özenli ve tedbirli yapılmalıdır.

Lazer yöntemi ile çil rengi açma ya da imha etme yöntemini kesinlikle yaz aylarında seçim etmemelisiniz. Çünkü güneş görebilen ve UV ışınına maruz kalan deri tahriş olabilir, döküntüler ile karşılaşabilirsiniz ve daha artı lekelenmeye yol açabilir. bu nedenle kış aylarında operasyon yaptırmanız uzmanlar ve deneyen birçok insan göre öğüt edilmektedir. Lazer işlemi esnasında sancı veya acı duymazsınız, bir müddet kızarıklık görülebilir buda geçicidir. Lazer tedavisi görürken mutlaka kir açıcı kremlerden destek almalısınız.

Çilleri eksilmek için yalnızca lazer veya yalnızca leke açıcıların yardımı tek başlarına eksik olabilir. İkisinin birlikte kullanımı ve kombinasyonu seri çare için daha kalıcı bir kombinasyon oluşturacaktır. Bu cins cilt tedavilerinde üst tabaka soyulduğu ve alttan yeni cilt geldiği için bu dönemde hassasiyet hissetmeniz mümkündür.

Evde yapabileceğiniz çil tedavi yöntemleri mümkündür. Ama her yerde maddeler halinde sıralamak isteriz fakat en kayda değer faktör güneştir ve kendimizi korumamız gerekir.

Evde yapabileceğimiz renk açıcı yöntemler ise şunlardır;
Limon suyu, ekşitilmiş süt, karbonat gibi renk açıcı ve asit oranı yüksek ürünler ile maskeler uygulamaktır. Bu uygulamaları yaparken cildi tahriş etmemek fazla önemlidir. Bu cins maskeler sadece gece uygulanmalıdır ve gündüz olunca yüzünüzü bol su ile yıkayıp mutlaka 30+ ve üzeri güneş koruyucu bir krem kullanmalısınız. Eğer güneş kreminiz yahut nemlendiricinizden destek alabilirsiniz

Çil çare uygulamaları çilleri en ince ayrıntısına kadar yok etse bile, eğer güneşe ve UV ışınlarına çok maruz kalırsanız tekrarlaması fazla yüksek bir ihtimaldir.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.