DOLAR 32,2480
EURO 34,6806
ALTIN 2.394,31
BIST 10.247,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 17°C
Cts 20°C
Paz 19°C

But Bileğinde ve Ayaklarda Şişme Sebepleri Nelerdir

19.06.2020
A+
A-

Bacak şişmesi uzun vakit her tarafında ayakta duran, uyuşuk kalan ve yoğun bir tempoda devir yapan şahısların aralıksız maruz kaldığı bir sorunudur. Uzun süre her tarafında devam eden ayak şişmesi, adale rahatsızlıklarını ile birlikte birçok hastalığın da habercisi olabilir. Ayak şişmesi ve but bileği şişmesi tipik olarak yumuşak dokularda toplanan akışkan nedeniyle ilerlemektedir. Etap şişmesi ile alakalı aradığınız tüm teferruat için haberimize bakmanız tatmin edici… Bacak şişmesi nedir? İşte Bacak şişmesinin sebepleri, semptomları ve tedavisi…

BUT ŞİŞMESİ NEDİR?

Etap ve but bileği şişmesi vücudun bu kısmında değişken toplanmasına niçin olan periferal ödem olarak tanınır. Yaralanma nedeniyle olmadığı sürece sıvının toplanması genel olarak acı hissettirmez. Şişkinlik, yerçekiminden dolayı vücudun daha aşağı bölgelerinde genelde daha yaygındır.

Ayak ve ayak bileği şişmesi daha ihtiyar kişilerde sık görülür. Şişlik, vücudun her iki bölgesinde ya da sadece bir tarafında ortaya çıkabilir. Daha Alçak taraftaki bir ya da daha fazla bölge etkilenebilir.

Ayakta ve ayak bileğindeki şişkinlik çoğunlukla önemli bir sağlık problemi yapmazken, bir doktora ne vakit gitmeniz gerektiğini çakmak fazla önemlidir. Şişlik bir takım zamanlar, hemencecik müdahale edilmesi gereken altta yatan daha manâlı bir sağlık problemine dikkat çekici edebilir.

BUT ŞİŞMESİNİN SEBEPLERİ

– Hamilelik zamanında,

– Alınan ilaçların tabi etkisi olarak,

– Ayakta oluşan bir yaralanma da,

– Karaciğer, böbrek ve kalp rahatsızlıklarında,

– Enfeksiyon durumlarında,

– Lenf damarı probleminde,

– Kan damarlarının tıkanmasında görülür.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.