DOLAR 32,3718
EURO 34,6936
ALTIN 2.392,15
BIST 10.179,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 21°C

Ayva Çekirdeğinin Yararları

25.06.2020
A+
A-

Ayva çekirdeği özellikle içerisinde barındırdığı C vitamini doğruca soğuk algınlığı gibi hastalıklara karşı savaş verir. Biz de bu yazımızda ayva çekirdeğinin yararları hakkında detaylı bir bilgilendirme yerine getirmek istedik. Ayva çekirdeğinin içerisinde kalsiyum, potasyum, demir ve değişik vitaminler var. Bu sebeple ayva çekirdeğinden yapılan karışımlar oldukça yardımcı olabiliyor. aynı zamanda cilt için de epeyce etkili karışımlar elde edilebiliyor. Ayva çekirdeği jel krem ve merhem gibi ürünler olmak için kullanılıyor.

AYVA ÇEKİRDEĞİNİN YARARLARI NELERDİR?

Ayva çekirdeğinin yararları aralarında sayabileceklerimizden bir tanesine cildi sıkılaştırıp esnekleştirilmesidir. Sarkmış cildi toparlama görevi üstlenir.

Enfeksiyonların kurutulmasına asistan olur. Sinir ve stresi giderici etkisi vardır. Sakinleştirir ve rahatlatır. Doğumu kolaylaştırması için asistan olarak kullanılır. Pişik kremlerine ikame olarak kullanılabilir. Kışın getirilen hastalıklara iyi kazanç. Öksürüğü azaltır. Nemlendirme etkisi bulunmaktadır. Cisim, eller, yüz ve dudak gibi kısımlarda kullanılabilir. Yanık durumlarında pansuman amaçlı olarak kullanılır. Çocuklarda ishalin kesilmesini sağlar. Deri kusurlarını çare eder. Uyumlu kullanıldığında birçok deri sorununun önüne geçer. Lekeleri önler ve mevcut lekelerin iyileşmesine tezgâhtar olur. Ayva çekirdeğinin faydaları aralarında en çok öne çıkan grip nezle bronşit gibi hastalıkların tedavisinde asistan olarak kullanılabilmesidir.

AYVA ÇEKİRDEĞİ NASIL KULLANILIR?

Ayva çekirdeğinin yararları saymakla bitmiyor. Peki bu faydaları edinmek için ayva çekirdeğini nasıl kullanacağız?

Yarım kadeh suya elinizdeki ayva çekirdeklerini ekleyin. Birkaç gün bekledikten daha sonra karışımı ellerinize ve vücudunuza sürebilirsiniz.

Saçlarınızda uygulamak için bir kadeh suya ayva çekirdeklerini ekleyip bir saat dek bekletin. Karışımı kısık ateşte ısıtın ve ılık bir şekilde saçlarınıza uygulayın. Yarım saat beklettikten daha sonra saçlarınızı durulayabilirsiniz.

İshali iyileştirmek için kullanılacaksa, 5-6 adet ayva çekirdeğini bir nehir bardağı su ile kaynatıp içebilirsiniz  

Ayva çekirdeklerini ezip bal ile karıştırarak tüketirseniz vücudunuzu enfeksiyonlara aleyhinde korumuş olursunuz.

Bir bardak suya göz kararı ayva çekirdeği ekleyip jel kıvamını alana değin bekleyin. Jel kıvamını aldıktan sonradan karışımı içerseniz öksürüğe iyi geldiğini ayrım edeceksiniz.

Ayva çekirdeği ile yapacağınız jeli dudak nemlendiricisi olarak da kullanabilirsiniz.

Ayva çekirdeklerini 10 dakika dek suda derleyerek ayva çekirdeği çayı da yapabilirsiniz. Bu nehir kışın sizi hastalıklardan korur ve metabolizmayı hızlandırır.

AYVA ÇEKİRDEĞİ MASKESİ

MALZEMELER

Bir avuç ayva çekirdeği Bir bardak doğal gül suyu 1 tatlı kaşığı badem yağı

Gülsuyu ve ayva çekirdeğini karıştırıp bir gece dinlenmeye bırakın. Çekirdeklerini süzdükten daha sonra içerisine badem yağını ek edip yüzünüze uygulayın. Yarım saat bekletip yıkayabilirsiniz. Dilerseniz badem yağı yerine yüzünüze iyi geldiğini düşündüğünüz diğer bir doğal yağ da kullanabilirsiniz.

İLİşKİLİ HABERLER Altın Maskenin Faydaları

Altın Maskenin Faydaları

Çamur Maskesinin Yüze Faydaları

Balçık Maskesinin Yüze Faydaları

Ananas Suyunun Güzelliğe Faydası

Ananas Suyunun Güzelliğe Faydası

Deniz Suyunun Cilde Faydaları

Deniz Suyunun Cilde Faydaları

İLİşKİLİ GALERİLER Türk Kahvesinin Kalp İçin Faydalı Olduğu İddiası Çürütüldü

Türk Kahvesinin Kalp İçin Yararlı Olduğu İddiası Çürütüldü

Kuzu Kulağının Faydaları Nelerdir?

Kuzu Kulağının Faydaları Nelerdir?

Kivinin Faydaları Nelerdir?

Kivinin Faydaları Nelerdir?

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.